Peste 1.200 de patroni de firmă sunt așteptați azi să se înscrie în Registrul Operatorilor Intracomunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcționarii tuturor administrațiilor locale ale Direcției Genereale a Finanțelor Publice Bihor DGFP vor avea astăzi program normal de lucru cu publicu între orele 9.00 și 15.00.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții instituției, măsura a fost luată în vederea preluării documentelor agenților economici care doresc să se înscrie în Registrul Operatorilor Intracomunitari. Registrul se înfiinţează începând cu 1 august iar persoanele care nu sunt înscrise nu au cod valabil de TVA pentru operaţiuni intracomunitare chiar dacă sunt înregistrate oficial ca fiind plătitoare de TVA. Efectuarea de operaţiuni intracomunitare fără înscrierea în ROI se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

Doar jumătate înscriși

Deşi astăzi era ultima zi pentru înscrieri, din cei 2.700 de agenţi economici bihoreni înregistraţi ca făcând operaţiuni intracomunitare, doar 1.500 au făcut demersuri pentru luarea îm evidențele ROI,  până la 28 iulie. Angajaţii finanţelor se aşteaptă ca reprezentanţii celor firmelor care nu s-au înscris încă să facă acest lucru pe ultima sută de metri şi să se prezinte la ghişee în cursul zilei de azi.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite