Au așteptat patru ore până să fie evaluați la prima probă a bacalaureatului de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece candidați care au susținut astăzi proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului au avut de așteptat patru ore până să fie evaluați. S-a întâmplat la centrul de examinare Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna", unde candidații care trebuiau să intre în examen la ora 8 au așteptat până la ora 12:00, pentru că nu a avut cine să îi examineze.

La „Andrei Șaguna" au dat astăzi BAC-ul opt absolvenți ai colegiului și alți trei candidați de la Grupul Școlar Transilvania. Aceștia s-au prezentat la examen înainte de ora 8, dar au fost examinați numai patru ore mai târziu. „Copiii au așteptat de la ora 8. Cei de la inspectorat nu s-au organizat. Nu erau făcute comisiile de examinare. Am așteptat până acum să vină colega de examinare", a spus unul dintre examinatorii de la „Andrei Șaguna".

De la serviciu, direct la BAC

Unul dintre candidații care au fost nevoiți să aștepte mai bine de patru ore până să fie examinați a fost Ionuț Dejeu, de 19 ani, care a absovit Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna". Nu a reușit să se prezinte la sesiunea din vară a BAC-ului, așa că susține examenul în aceste zile. Astăzi a ieșit din sală la ora 12:30. „Am așteptat încă de la ora șapte și jumătate. Am venit la BAC direct de la serviciu. Am fost în tura de noapte, așa că nu am apucat să dorm. Am așteptat foarte mult. Ni s-a spus că sunt ceva probleme la inspectoratul școlar. Nu era sigur nici că dăm examenul aici. Subiectul a fost mediu ca grad de dificultate", spune tânărul, care a obținut nivelul de avansat la proba competențelor lingvistice.

Fără probleme!

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Bihor spun că nu sunt vinovați pentru întârzierea de patru ore de la centrul de examinare „Andrei Șaguna". „Proba de astăzi se putea susține la orice oră, nu neapărat de la 8 fix. La Șaguna nu au fost mulți candidați, de aceea s-a întârziat. Nu e nicio problemă acolo", spune inspectorul Ilie Crăciun.

În Bihor, până la ora 15.00, 143 de înscriși dintre cei 268 de candidați se prezentaseră pentru proba de evaluare a competențelor lingivistice de comunicare orală în limba română. Niciunul dintre candidați nu a fost eliminat în timpul probei.

Rămâi pe oradea.adevărul.ro pentru a vedea în timp real cum decurge BAC-ul restanțierilor!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite