Peste 25 de asociații de proprietari, în pericol de a fi debranșate de la utilități

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Oradea funcţionează un număr de 726 de asociaţii de proprietari, dintre care 25 au acumulat debite mai mari de 30.000 lei către S.C. Electrocentrale S.A. Oradea, la care se adaugă alte asociaţii cu datorii mai mari de 10.000 lei la S.C. Compania de Apă S.A. Oradea.

Cauzele acumulării acestor debite sunt multiple. „Este vorba despre minusuri în gestiune, neplata cotelor de contribuţie de către membrii asociaţi şi neacţionarea acestora în instanţă de către conducerea asociaţiilor de proprietari, neaplicarea de penalităţi membrilor asociaţi care au achitat cu întârziere cotele de contribuţie, durata mare a proceselor civile şi penale aflate pe rolul instanţelor de judecată", se explică în comunicatul de presă al primăriei orădene.

Pentru rezolvarea acestor probleme, Primăria Municipiului Oradea, prin Compartimentul Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari, va organiza întruniri cu membrii şi conducerile asociaţiilor de proprietari și va verifica financiar-contabil activitatea acestora. Municipalitatea promite să acorde asistenţă de specialitate şi să sprijine, cu toată documentaţia aferentă, înfiinţarea de noi asociaţii de proprietari.

Fiecare proprietar se poate informa asupra situaţiei datoriilor acumulate de propria asociaţie de proprietari către S.C. Electrocentrale S.A. Oradea şi S.C. Compania de Apă S.A. Oradea, pe site-urile celor două instituţii respectiv, www.seoradea.ro şi www.apaoradea.ro, precum şi pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea, www.oradea.ro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite