Cele două persoane care au furat două colete de 10.000 lei de la un curier, prinse şi arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două persoane care au tâlhărit un angajat al unei firme de curierat într-o scară de bloc dintr-un cartier din Oradea, reuşind să fugă cu două colete în valoare de 10.000 de lei, au fost prinse în timp ce încercau să comită o faptă similară şi au fost arestate, joi, pentru 29 de zile.

Cristian Ovidiu Varga şi Nicolae Tulvan sunt acuzaţi că, joia trecută, au tâlhărit un angajat al unei firme de curierat într-o scară de bloc din cartierul Rogerius şi au fugit cu două colete cu telefoane mobile, în valoare de 10.000 de lei, dar şi că, în această săptămână, marţi, au încercat să comită o faptă similară.

Cei doi au fost prinşi, marţi, în urma unei operaţiuni complexe a poliţiştilor Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra persoanei, în momentul în care încercau să jefuiască un alt curier.

Miercuri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi Judecătoria Oradea a admis cererile de arestare preventivă pentru 29 de zile formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pe numele celor doi, aceştia fiind cercetaţi pentru tâlhărie.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că atât în cazul jafului de săptămâna trecută, cât şi în cazul celui eşuat, cei doi au acţionat în baza unui plan bine pus la punct.

Unul dintre ei a comandat o cantitate mare de telefone mobile de la un magazin on-line, cu plata la livrare, însă a lăsat o adresă fictivă şi un număr de telefon, pentru ca angajatul firmei de curierat să fie obligat să sune ca să poată livra coletul.

"Când curierul a sunat să întrebe unde să ducă pachetul, a fost chemat într-o scară de bloc unde îl aşteptau deja două persoane pregătite să-l deposedeze", au afirmat sursele citate pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, în cel de-al doilea caz a fost implicat şi un minor, anchetat deocamdată în stare de libertate.

Totodată, poliţiştii orădeni au reuşit să recupereze şi telefoanele mobile furate de cele două persoane în urma primului atac.

"Au fost recuperate de la un orădean care le-a cumpărat la scurt timp după tâlhărie şi vor fi returnate proprietarului", au afirmat sursele citate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite