Darius Domocos este primul român care a ajuns arbitru oficial al Hip Hop International

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darius Domocoş, coregraf al formaţiilor de dans Ritm-mic şi Get Lost!, a reuşit prin pasiune şi multă muncă să devină primul arbitru oficial din România, al celei mai mari organizaţii de dans Hip Hop din lume, Hip Hop International, condusă de creatorul show-ului „American Idol". De luni, până la sfârşitul lunii iulie, acesta va arbitra campionatul mondial de dans Hip Hop International, care se va desfăşura în Las Vegas.

Pas cu pas

În anul 2009 Gabriel Chevari, directorul Casei Tineretului Oradea, în prezent şi preşedinte HHI România, a avut iniţiativa de a deveni membri HHI. În urma unei deplasări în America, la Las Vegas, Darius Domocoş şi Sebastian Demian (co-fondator al HHI România) au obţinut licenţa Hip Hop International pentru România, susţinând un interviu cu Howard Swartz, preşedintele HHI, unul dintre creatorii America's Best Dance Crew şi American Idol. „Dupa această reuşită, m-am înscris la cursurile de arbitraj organizate în cadrul campionatului mondial HHI. Natura instructajului mi-a oferit şansa de a învăţa şi de a sta alături de cei mai mari arbitri, coregrafi şi creatori ai culturii Hip Hop", a spus Darius Domocoş.

S-a apucat de dans din întâmplare

„Aveam aproape unsprezece ani când cel mai bun prieten al meu a câştigat două tichete gratuite pentru un curs de dans de societate, la Club Tempo", îşi aminteşte Darius. Amicul său a renunţat la dans, dar el şi-a descoperit pasiunea vieţii sale, pe care a cultivat-o neîncetat de atunci înainte.

„Zece ore pe zi le petrec dansând sau implicându-mă în activităţi culturale", spune Darius, care lucrează ca referent cultural la Casa Tineretului. „Eu şi colegii mei ne ocupăm de circa 300 de copii pasionaţi de dans", explică tânărul coregraf, a cărui trupă, Ritm-Mic, a câştigat anul trecut locul întâi la categoria juniori, la Festivalul de dans Hip-Hop Nymphea.

Patriot

Fost dansator la trupa M&Q, alături de care a participat la o serie de concursuri în ţară şi în străinătate, Darius a început să lucreze în calitate de coregraf în 2003. De atunci a avut multe oportunităţi de a părăsi Oradea şi de a deveni celebru, însă le-a refuzat pe toate, spune el, din patriotism local.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite