Oradea: Un alt fel de stagiune la a LX-a aniversare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Un alt fel de stagiune la a LX-a aniversare
Oradea: Un alt fel de stagiune la a LX-a aniversare

Angajații celor patru secții ale Filarmonicii de Stat Oradea sunt invitați într-o stagiune diferită, ca program și mentalitate.

Todor Albert, noul director al filarmonicii orădene, a deschis stagiunea chemând angajații instituției la respect unii față de alții și respectarea stagiunii. Instrumentiștii orchestrei simfonice, corul filarmonii, și membrii ansamblurilor de muzică populară Crișană și Nagyvarad au aflat care sunt așteprările noului director, numit la sfârșitul lunii iunie de consiliul județean. „O treime din timp o petrecem la serviciu. Nu trebuie să ne iubim, dar trebuie să ne respectăm”, a spus Todor Albert. El le-a cerut angajaților să respecte programul de repetiții pentru a utiliza cât mai eficient spațiile pe care le are filarmonica și pentru a nu fi obligați să închirieze altele. În perioada următoare li se va cere părerea despre secția la care lucrează și idei pentru atragerea unor noi surse de finanțare, astfel încât să fie asigurate venituri constante pentru desfășurarea activității.

Prea multe concedii medicale
Todor Albert i-a anunțat pe filarmoniști că în primul semestru al anului au realizat 688 de zile de concedii medicale, adică aproape doi ani. Până în 15 septembrie toți vor face examenul la medicina muncii, iar pentru contrasemnarea concediilor medicale de medicul instituției, se vor prezenta personal la acesta. „I-am atras atenția doamnei doctor că este responsabilă pentru contrasemnătura sa. Toți trebuie să vă prezentați la ea pentru contrasemnare și să nu mai trimiteți concediile prin delegație”, a precizat Todor.

Reînnoirea contractelor de muncă
În luna octombrie expiră contractele pe perioadă determinată pentru un număr mare de muzicieni. „„Vom încheia noile contracte pe baza legislației actuale”, a precizat Todor, liniștind muzicienii. Pentru noile contracte se va ține cont și de părerea sindicatului.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la reînființarea orchestrei simfonice la Oradea și înființarea Filarmonicii de Stat. Noua stagiune va fi sub semnul sărbătoriților din 2009, Josef Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy și Georg Friedrich Haendel, iar anul 2010 sub semnul lui Frederic Chopin, Robert Schumann și Gustav Mahler.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite