În opt ani, un casier a furat peste 260.000 de lei de la banca la care lucra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui casier de la Banca Cooperatistă Dacia Oradea, punct de lucru Avram Iancu, care timp de opt ani a furat bani din casierie şi a mascat dispariţia sumelor respective, suficiente pentru a-şi cumpăra un apartament, prin documente semnate în fals.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din Salonta, a fost cercetat pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „Acesta este acuzat că, în perioada 2002 - august 2010, în calitate de casier - operator ghişeu la punctul de lucru din localitatea Avram Iancu al unei societăţi bancare, şi-ar fi însuşit diferite sume de bani din casierie", a spus Ioana Lascău, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Prejudiciul, recuperat parţial

Pentru a disimula faptele sale şi pentru a justifica lipsa sumelor de bani, suspectul ar fi întocmit şi semnat în fals, în numele unor clienţi, cereri fictive de lichidare a depozitelor, dispoziţii sau ordine de plată emise. De asemenea, acesta nu ar fi înregistrat în sistemul informatic al societăţii bancare sumele de bani încasate de la clienţi şi nu ar fi eliberat chitanţe corespunzătoare. „Prejudiciul total provocat astfel este de peste 264.000 de lei, din care au fost recuperaţi peste 244.000 lei",  a mai spus purtătorul de cuvânt de la IPJ Bihor.  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu  propunere de trimitere în judecată a învinuitului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite