Angajatorii orădeni dau o şansă tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din tinerii care au participat la Bursa Absolvenţilor au trecut cu brio primul interviu de angajare. Companiile sunt dispuse să angajeze oameni fără experienţă pentru că preferă să-şi formeze echipele după modelul de care au nevoie.

Pentru absolvenţii orădeni finalul de an vine cu veşti bune. Angajatorii sunt dispuşi să ofere un loc de muncă celor care tocmai au ieşit de pe băncile facultăţii. „Visam la un salariu de două mii de lei. Sunt conştient că nu voi primi mai mult de o mie de lei, dar sunt dispus să muncesc şi pentru atât”, a declarat Radu Păiuş, proaspăt absolvent. Primul semn bun a venit în urma Bursei Locurilor de Muncă, unde o treime din CV-uri au fost reţinute de companii. „Firmele analizează acum 600 de CV-uri”, spune purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Bihor, Maricica Juca. Vârsta nu este un impediment. „Candidaţii trebuie să aibă studii de specialitate cerute, experienţa nu este o problemă”, spune Alexandra Oltean, recruiter.
„Noi avem programe de juniori prin care selectăm absolvenţi tocmai pentru că preferăm să-i formăm în compania noastră”, a specificat Oltean. „Absolvenţii se pot încadra pe posturi de entry-level, dacă ştiu o limbă străină şi îi recomandă diploma”, a spus şi reprezentatul unei firme de vânzări, Ioana Ghitean.

Absolvenţii se pot încadra pe posturi entry-level dacă îi recomandă diploma.
Ioana Ghitean, reprezentant vânzări

Este semn bun că s-au reţinut 600 de CV-uri, mai ales că cei mai kulţi candidaţi au fost tineri.
Maricica Juca, consilier AJOFM Bihor

Angajatori de top


Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de compania Shinheung Electronics, care a 154 de oferte. Pe locul doi se află Celestica cu 77 de locuri de muncă. Pe a treia poziţie este Adecco, care are 60 de oferte. Cele trei companii caută oameni care au absolvit studii medii sau studii superioare în domeniul tehnic, în domeniul economic sau în IT. Firmele sunt dispuse să angajeze şi oameni care şi-au pierdut locul de muncă, dar pentru asta cer experienţă în domeniu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite