Oradea: A amenințat un om cu pistolul și a scăpat cu amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a pus pistolul la tâmplă șoferului OTL Dorin Sabău, agentul de pază Cristian Filip a scăpat doar cu o amendă de 600 de lei. Procurorii nu consideră că tânărul prezintă pericol social și asta pentru simplul motiv că-i pare rău de fapta lui.

Agentul de pază Cristian Filip, cel care i-a pus pistolul la tâmplă unui șofer de autobuz și l-a amenințat că-l omoară, s-a ales doar cu o amendă de 600 de lei. Asta pentru că procurorii nu consideră că prezintă “gradul de pericol social al unei infracțiuni” și pentru că-i pare rău de fapta comisă. “Considerăm că pentru a-l determina pe învinuit să-și revizuiască conduita și să nu mai comită alte fapte antisociale este suficient să i se aplice sancțiunea cu caracter administrativ...”, se arată în Ordonanța de scoatere de sub urmărire penală a lui Cristian Filip, semnată de procurorul Dan Chirilă.

Soluție atacată

“Soluția este cât se poate de nelegală. Orice psihopat cu armă și cu BMW mă poate amenința pe stradă fără să i se întâmple nimic. L-a amenințat cu un pistol pe clientul meu și i-a spus că-l omoară. Pasagerii din autobuz au fugit speriați, iar parchetul zice că nu prezintă pericol social”, spune avocatul șoferului OTL, Lucian Chisăliță. Avocatul a atacat decizia procurorilor și a depus o nouă plângere, în care solicită ca agentul de pază să fie cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Inițial Cristian Filip a fost cercetat doar pentru amenințare și lovire. “Doar fiindă clientul meu nu are protecție nu poate fi bătaia de joc a cuiva. Îs curios dacă mama procurorului Dan Chirilă era în autobuz atunci când s-a întâmplat incidental soluția era tot asta? Astfel de indivizi sunt periculoși doar când amenință un polițist sau un procuror. Este un exemplu de cum se aplică legea în România atunci când ai cunoștințe”, subliniază avocatul. El precizează că agentul de pază a încălcat legea atunci când a scos arma la șofer și că trebuia să i se suspende permisul de port armă, lucru care nu s-a întâmplat însă. Pistolul folosit de agent este marca Welther, calibru 10-22T.

Cu pistolul la tâmplă

Șoferul Dorin Sabău, de 42 de ani, angajat al Regiei de Transport Local Oradea spune că soluția dată de oamenii legii nu este corectă. “Am fost amenințat cu pistolul. O săptămână nu am fost bun de nimic. Nu-i normal ce se întâmplă. Polițistul care s-a ocupat de caz mi-a spus să renunț că nu o să pățească nimic ăla. M-au tot chemat să mă împac cu el”, povestește șoferul. El a povestit că vineri, în timp ce se afla la muncă, a fost amenințat din nou cu moartea. “Eram la semafor lângă magazinul Crișul, a oprit un taxi lângă mine și m-a strigat cel care stătea în dreapta. Era un bărbat tuns chel, gras, cu ochelari de soare. M-a întrebat dacă-l cunosc și mi-a spus să mă uit bine că el o să mă împuște pe mine”, povește Dorin Sabău. Nu vrea să reunțe până când agentul de pază nu va primi pedeapsa meritată.
Agentul de pază Cristian Filip nu a putut fi contactat. Mama acestuia ne-a informat că este plecat din oraș.

OTL, alături de șoferul amenințat

Directorul OTL, Csuzi Istvan, este revoltat de soluția procurorilor. “Nu se poate să fie agresată o persoană care își execută atribuțiile în interes public și agresorul să nu pățească nimic. Șoferii, vatmanii, controlorii sunt persoane care lucrează în interes public nu sunt angajații unei firme private”, declară Csuzi Istvan. El spune că datorită acestei situații angajații lui sunt agitați și se tem pentru viața lor. “Personal pun la îndoială că persoana respectivă merită să dețină o armă”, conchide Csuzi. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite