Un algerian, un moldovean și un sârb au încercat să ajungă ilegal în Schengen, prin Borș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți migranți ilegali au sperat că, fiind în perioada sărbătorilor de iarnă, vor putea trece mai ușor granița, fără a avea documentele legale necesare. Luni, după Crăciun, politiștii de frontieră bihoreni au reținut un algerian, un moldovean şi un sârb, care au încercat să ajungă în Spațiul Schengen cu documentele altor persoane.

Potrivit informațiilor transmise de către Cătălin Simuț, purtător de cuvânt la Inspectoratul Poliției de Frontieră Bihor, prima încercare i-a aparținut unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova, care călătorea cu un microbus. „Bărbatul s-a legitimat cu un pașaport românesc. La controlul de frontieră s-a constatat faptul că persoana prezentată la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat, fapt pentru care persoana a fost condusa la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor", a spus Cătălin Simuț.  Bărbatul a declarat că a obținut pașaportul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în cursul acestei luni, la București, contra sumei de 2.500 euro, pe care urma  să o achite după ce ajungea la destinație, în Italia. „I-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României", a spus Simuț.

În drum spre Germania

În aceeași zi, în zona de frontieră Girișu de Criș, în apropierea unui canton izolat situat pe malul râului Crişul Repede, au fost depistați doi bărbați, un sârb în vârstă de 35 de ani și un Algerian în vârstă de 39 de ani. Cei doi bărbaţi au călătorit cu trenul până în  Oradea, luând apoi un taxi până în Borș, de unde s-au deplasat pe jos circa 2 -3 ore, ocolind Punctul de Trecere a Frontierei  Borș. „ Cele două persoane au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria cu scopul de a ajunge în spatiul Schengen, în Germania", a precizat Cătălin Simuț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite