Cum să ne alegem baba, în funcție de ce ne dorim să ne aducă anul în curs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiția babelor, în frunte cu Dochia, are rădăcini adânci în spațiul bihorean. Se spune că tot anul va fi așa cum e vremea în ziua babei alese. Numerologii recomandă alegerea babei în funcție de numărul de destin.  

Zilele cuprinse în intervalul 1 - 6 martie sunt favorabile noilor începuturi, în special în ceea ce privește relațiile, spune numerologul și astrologul Dumitru Paraschiv. Tradiția la români, încă din vremuri pre-creștine, presupune că primele nouă sau douăsprezece zile ale lunii martie corespund fiecare câte unei „babe" și cum va fi vremea în ziua respectivă, așa va fi și anul persoanei care și -a ales baba în cauză.

Orădenii care vor să știe cum să-și aleagă baba, astfel încât aceasta să îi ajute exact în acel domeniu în care au nevoie, trebuie să știe că experții recomandă alegerea acesteia în funcție de numărul destinului. Acesta se calculează prin adunarea numerelor care compun ziua, luna și anul nașterii. De exemplu, o persoană născută pe 18 decembrie 2000 va avea numărul de destin 9+3+2=14=5. "Trebuie înțeles că este vorba despre o tradiție și nu e bine să se transforme în dependență sau superstiție", spune Dumitru Paraschiv, cu precizarea că este în folosul nostru să cunoaștem încărcătura și corespondențele fiecărui număr, înainte de a ne alege baba.

Ce aduce fiecare număr

Numărul 1 este simbol al genului masculin, asociat astrologic zilei de duminică, zodiei Leu și Soarelui. Prin specificul său este un număr al impunerii, al liderului, reușitei, realizării. Persoanele care au nevoie în acest an de un maxim de creativitate, de inițiativă și de curaj, pot opta prin urmare pentru ziua de 1 martie, ca babă. 

Pentru un plus de diplomație și succes în tratative sau negocieri este recomandată alegerea numărului 2, simbol al genului feminin. Având drept corespondent Luna, zodia Rac și ziua de luni, numărul 2 este legat de intuiție și puteri paranormale.

Cei care își doresc totul pot alege ziua de 3 martie. Numărul trei reprezintă totul format din masculin și feminin, succesul, sporul, fertilitatea, dezvoltarea. Este o cifră a comerțului, călătoriei și al inteligenței, spune numerologul Dumitru Paraschiv. Guvernat de Jupiter, legat de Gemeni și Săgetător, numărul 3 corespunde zilei de miercuri.

Orădenii care simt nevoia de stabilitate în 2011 trebuie să își aleagă babă ziua de 4 martie. Numărul 4 corespunde planetelor Pământ și Marte, zodiei Vărsător și zilei de marți. Acesta aduce o bună situație imobiliară, seriozitate, pragmatism. Număr al familiei, 4 este foarte bun pentru afaceri progresive, investiții pe termen lung.

Cine își dorește evoluție spirituală poate alege anul acesta ziua de 5 martie. Numărul 5 este guvernat de Vărsător și Gemeni, de Uranus și Mercur, și este aferent zilei de miercuri. "Este un număr relațional, al evoluției spirituale, al personalității. Reprezintă spiritul rebel, nonconformismul, orginalitatea", explică numerologul. Cinci aduce libertate de alegere, independență și genialitate.

Pentru persoanele care vor să pună familia pe primul loc, ziua de 6 martie este perfectă pentru babă a anului 2011. Dominat de Venus și aferent zodiei Taur și zilei de vineri, numărul 6 este al fertilității, feminității, senzualității și sporului. Este numărul relației și al familiei, un număr stabil, al materiei.

Cine va opta pentru 7 martie ar trebui să aibă un 2011 plin de poezie și mister, dar și de echilibru. Numărul 7 este unul misterios și complex, conținând cele patru elemente: apă, aer, foc și pământ. Aferent lui Neptun, zilelor de joi și luni, șapte presupune o ființă interioară credincioasă.

Orădenii care vor să urce în ierarhia profesională, care tânjesc la putere, trebuie să își aleagă drept babă ziua de 8 martie. Opt este număr al puterii, al funcției, materiei, sexualității. Număr stabil, favorabil domeniillor locative, imobiliare și bancare, afacerilor în general. Lui opt îi corespunde ziua de sâmbătă, zodia Capricorn și planeta Saturn.

Ultima babă, conform legendei, este pe 9 martie. Acestui număr îi corespund zilele de luni, marți și joi, și planeta Marte. Nouă este spiritual, al finalizării, al înnoirii, al pregătirii pentru noi planuri, al norocului. Persoanele care au cifra de destin 9 sunt cu spirit de sacrificiu și foarte mult umanitarism, punându-se mereu în slujba celorlalți.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite