Un tânăr afacerist din Oradea a prejudiciat statul cu aproape un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul unei firme este acuzat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 970.000 lei, prin evaziune fiscală. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Oradea, care a făcut afaceri cu mai multe firme din Ungaria şi Belgia, fără să plătească TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au început urmărirea penală faţă de un orădean în vârstă de 33 de ani. „Orădeanul este acuzat că, în perioada iunie - decembrie 2007, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea bihoreană Uileacu de Criş, a efectuat achiziţii intracomunitare de mărfuri (materiale de construcţii, aparatură electrică şi de uz gospodăresc) de la diverse firme din Ungaria şi Belgia, bunuri în valoare totală de peste 2.790.000 de lei, operaţiuni comerciale pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii şi nici nu le-a declarat organului fiscal competent", a spus astăzi Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Cercetat în libertate

Prejudiciul estimat provocat astfel bugetului general consolidat al statului este de peste 979.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, în vederea documentării  întregii activităţi infracţionale a acestuia şi pentru recuperarea prejudiciului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite