Un adolescent a făcut stop cardio-respirator, imediat ce a terminat de alergat 1.200 metri pentru a sărbători Ziua României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Un băiat în vârsta de 17 ani, din localitatea bihoreană Budoi, a făcut stop cardio-respirator, imediat după terminarea crosului organizat miercuri în Parcul I.C Brătianu din Oradea, pentru a marca ziua de 1 Decembrie. La cros au participat aproximativ 200 de elevi, din tot judeţul.

Ramona Bacter, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, a declarat astăzi că băiatului i s-a făcut rău dintr-o dată. „I s-a acordat imediat primul ajutor, o ambulanţă fiind prezentă, ca în fiecare an, la crosul organizat pentru a marca Ziua Naţională", a spus Ramona Bacter. Din păcate adolescentul a suferit un stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. „Pacientul a ajuns la unitatea de primire urgenţe pediatrie de la Spitalul Municipal, în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea, însă fără rezultat", a declarat Hadrian Borcea, şeful UPU- Smurd Bihor. Acesta nu a ştiut să spună dacă băiatul avea probleme de sănătate care i-ar fi putut provoca decesul.

Avea adeverinţă că e sănătos

Concursul a fost organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.  Sorin Buhaş, directorul DJST Bihor, a spus că adolescentul era elev la liceul din Budoi şi că a concurat în cadrul probei de 16-17 ani. „I s-a făcut rău la 10 minute după terminarea cursei de 1.200 de metri", a declarat Buhaş. Acesta a subliniat că DJST a cerut ca participanţii la cros să aibă o adeverinţă de la medic, care să ateste că sunt apţi pentru astfel de întreceri, iar Gheorghe Daniel Horvath a avut adeverinţa necesară.  

Copil cuminte

Maria Coritar, profesoara de limba engleză a băiatului, a declarat că acesta era un copil studios şi liniştit şi că nu părea să aibă probleme de sănătate. Surse neoficiale au declarat însă că elevul ar fi suferit de astm.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite