Orădenii au din nou liber la distracții, în urma suspendării taxei de ordine publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii se mai pot bucura de distracţie la preţuri convenabile încă două luni
Orădenii se mai pot bucura de distracţie la preţuri convenabile încă două luni

Prefectura a suspendat taxa pe ordine publică impusă de primărie barurilor care vând alcool noaptea. Şefii judeţului au atacat în instanţă taxa pe gălăgie impusă de primărie. Până la decizia finală a judecătorilor, orădenii cumpără cocteiluri la preţurile vechi.

Tinerii orădeni au primit o veste bună. Taxa de ordine publică a fost suspendată înainte ca patronii barurilor să apuce să majoreze preţurile la băuturi. Roxana Voicu este o studentă de 26 de ani, care obişnuieşte să iasă în oraş la final de săptămână. „Pentru mine, câteva ore de dans sâmbăta sunt soluţia ideală pentru a mă destinde”, a spus tânăra.

„Dacă patronii de localuri ar scumpi băutura, nu mi-aş permite să ies decât o dată pe lună”, a explicat Roxana. Tânăra spune că suspendarea birului pentru localuri era necesară. „Sper ca instanţa să decidă suspendarea definitivă a taxei. Nu era normal să fim toţi pedepsiţi pentru cei care fac scandal noaptea”, a mai specificat studenta.

Administratorii localurilor orădene răsuflă uşuraţi, cel puţin pentru următoarele câteva luni. „Am noroc că nu am achitat banii încă. Termenul era 31 martie, am fost inspirat să aştept. Nu am scumpit încă băutura, dar mă pregăteam să o fac, pentru că aveam de plată 150 de milioane lei vechi”, a mărturisit Gheorghe Pop, administratorul clubului Downtown.  Horia Ţiril, administratorul Columbus şi avocat de profesie, recomandă însă orădenilor să nu se bucure prea devreme. „Dacă prefectura atacă regulamentul primăriei acesta se suspendă până la decizia finală a instanţei. Este foarte posibil însă ca instanţa să dea drept de cauză municipalităţii şi taxa să se aplice din nou”, a povestit Ţiril.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite