Procurorul Alexandru Lele, cel care l-a arestat pe Adrian Tărău, trece în avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Lele a renunţat la magistratură, pentru o pensie mai mare decât salariul
Alexandru Lele a renunţat la magistratură, pentru o pensie mai mare decât salariul

Alexandru Lele a spus că a solicitat pensionarea şi că vrea să devină avocat. Şeful statului a semnat decretul pentru eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Alexandru Lele, procuror la Parchetul Bihor.

Băsescu a semnat pensionarea procurorului Lele, acuzat acum opt ani de corupţie

Procesul magistratului oradean Alexandru Lele a fost suspendat


Alexandru Lele, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, protagonistul mai multor scandaluri mediatice de-a lungul timpului, a solicitat pensionarea. Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul de eliberare din funcţie, prin pensionare. „Probabil e aşa, nu ştiu. Voi fi informat în momentul în care se publică în Monitorul Oficial“, a declarat în această dimineaţă Lele. „Eu am solicitat pensionarea, am vechimea necesară, de minimum 25 de ani. Pensia este mai mare decât salariul”, şi-a motivat procurorul decizia. El a spus că doreşte să practice avocatura. „În Oradea voi avea centrul de activitate şi probabil cele mai multe cauze”, a spus Lele.

Procuror controversat

Alexandru Lele a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. Totul a început în momentul arestării lui Adrian Tărău, fiul fostului prefect de Bihor, acuzat de complicitate la contrabandă cu produse petroliere. În anul 2002, Lele a fost suspendat din magistratură, fiind acuzat de luare de mită, favorizare a infractorului, fals intelectual, reţinere sau distrugere de înscrisuri.

El a fost repus în funcţie, după ce în 2008 s-a decis scoaterea lui de sub urmărire. Lele a declarat atunci că îi va da în judecată pe cei care l-au anchetat. În iunie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sancţionarea procurorului cu avertisment. „Magistratul şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă şi a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile, încălcând prevederile Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor”, se arată într-un comunicat al CSM.

Am făcut recurs la decizia CSM din iunie 2010, prin care am fost sancţionat.
Alexandru Lele, procuror

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite