Poliţia anchetează toaletele „de lux”, de la şcoala generală din Ineu de Criș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toaletele şcolii din Ineu de Criş, pentru construcţia cărora Ministerul Educaţiei a alocat 283.000 de lei, au revenit în atenţia autorităţilor locale.

 Deşi constructorul, firma Durpex Construct, se angajase să finalizeze lucrările până la 31 octombrie 2009, elevii şcolii din Ineu nu pot folosi nici astăzi luxoasele toalete. Prefectul Gavrilă Ghilea a anunţat că a sesizat procurorii şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, pentru că lucrarea de construcţie a opt toalete şi a unei încăperi pentru centrala de încălzire termică n-a fost finalizată, în ciuda faptului că firma şi-a primit 95 la sută din banii cuveniţi.

La propunerea constructorului

Termenul iniţial de predare a lucrărilor a fost 17 februarie 2010. „Conform contractului semnat la 17 februarie 2009, toaletele ar fi trebuit să fie gata într-un an”, a spus în această dimineaţă Florin Ardelean, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bihor.

În toamnă, în urma verificărilor în teren, s-a constatat că preţul a fost corect evaluat. „Deoarece constructorul încasase 95 la sută din valoarea proiectului, acesta s-a oferit să termine lucrările până la 31 octombrie, de la 1 noiembrie obligându-se la penalităţi de unu la sută pe zi”, a explicat Dumitru Togor, primarul din Ineu de Criş. Potrivit acestuia, lucrările sunt finalizate în proporţie de 90 la sută. „Lipseşte gresia, faianţa şi uşa dublă de la intrarea în grupurile sanitare. Astăzi se va face, cu întârziere de o săptămână, proba de presiune la încălzirea centrală”, a mai spus Togor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite