Ecologiștii au obținut o sentință care stopează construcțiile în zona protejată din Padiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezervaţia din Padiş este protejată în instanţă, cu ajutorul ecologiştilor
Rezervaţia din Padiş este protejată în instanţă, cu ajutorul ecologiştilor

Reprezentanţii Centrului Regional de Supraveghere Ecologică au câştigat la Curtea de Apel procesul împotriva Primăriei Budureasa. Ecologiştii s-au revoltat pentru că primăria a trecut 85 de hectare de teren dintr-o arie protejată în intravilan, permiţând astfel construcţiile.

Centrului de Supraveghere a Parcului Natural Apuseni a dat în judecată Primăria din Budureasa. Ecologiştii sunt revoltaţi că primăria a emis certificate de urbanism pentru 86 de hectare de teren dintr-o arie protejată. „Zona Padiş se poate dezvolta fără să fie afectată o arie protejată unică: carstul împădurit Padiş”, a spus Mihai Togor.

„Primăria a emis certificate de urbanism exact pentru teren din acea zonă”, a explicat Togor. „Construcţii într-o zonă cu 35 de habitate protejate ar însemna o distrugere iremediabilă”, a mai spus ecologistul. Procesul intentat primăriei a ajuns la Curtea de Apel Cluj, care le-a dat câştig ecologiştilor, iar certificatele de urbanism au fost suspendate.

Primarul din Budureasa spune că ecologiştii îl acuză pe nedrept. „Nu am ştiut că s-a câştigat procesul. Terenul a devenit  intravilan tocmai ca să putem împiedica construcţii haotice”, a spus primarul Radu Olea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite