Tineri de mai multe naţionalităţi petrec patru zile pe bicicletă, pentru o cauză nobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai s-a alăturat grupului de voluntari care face turul judeţului Bihor
Mihai s-a alăturat grupului de voluntari care face turul judeţului Bihor

Tineri din România şi din Europa fac turul judeţului Bihor în această săptămână, pe bicicletă, militând pentru o viaţă sănătoasă. Grupului de voluntari li-i s-a alăturat şi un copil de numai şapte ani, care este dispus să pedaleze prin păduri pentru o cauză nobilă

Un grup de 12 voluntari au pornit pe biciclete într-un tur al judeţului Bihor. Tineri din Lituania, Slovacia, Portugalia şi Italia au decis să străbată Bihorul în patru zile pentru a atrage atenţia asupra importanţei pe care exerciţiul fizic îl are în sănătate, dar şi asupra oamenilor bolnavi care nu pot face sport.

Pedalează de plăcere

La acţiune participă şi un puşti de şapte ani, care este decis să străbată Bihorul pentru o cauză dreaptă. „Am hotărât să fac acest tur pentru că îmi place foarte mult să merg cu bicicleta şi mă bucur că pot să petrec atâta timp în natură”, a spus Mihai Lazăr. „În al doilea rând, m-a tentat şi ideea de a face ceva util pentru oamenii mai puţin norocoşi. M-aş bucura să ştiu că am contribuit la strângerea unor bani, mai ales pentru că pot fi de folos practicând un sport care-mi place”, a declarat copilul.

Pentru că nu are decât şapte ani şi traseul are multe porţiuni de teren accidentat, Mihai nu va sta alături de biciclişti decât două zile din patru, iar apoi se va alătura grupului pe ultimii kilometri parcurşi în ziua finală. „Bicicliştii au asigurată cazarea pe traseu şi hrana la parohiile din judeţ. Chiar dacă tinerii sunt în siguranţă, este greu pentru un copil să facă asemenea efort, aşa că am decis ca o parte din tur să-l facă cu maşina”,  explică organizatorul campaniei, Laurenţiu Lazăr.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite