Răducu Șerbănescu este noul președinte al studenților din Universitatea Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răducu Şerbănescu
Răducu Şerbănescu

Studenţii au un nou lider care să-i  reprezinte. Student al Facultăţii de Muzică, Răducu Şerbănescu (foto) este persoana la uşa căreia poate bate oricare din cei 24.000 de studenţi care întâmpină probleme.

„Când am intrat în facultate, am văzut că lipseşte spiritul de iniţiativă”, a spus tânărul. Răducu a ajuns liantul dintre secretariat, decanat şi studenţi. Treptat, ei l-au delegat şef de an, apoi membru în senat,  vicepreşedinte şi, de azi, preşedinte. „Orice problemă, de la eliberarea carnetelor până la problema locurilor de cazare, ajunge prin mine pe masa responsabililor", explică tânărul. Înainte de a ajunge lider Răducu a fost un an și jumătate vicepreședinte al studenților și a avut ocazia de a le cunoaște problemele. „Am avut norocul de a găsi oameni la fel de entuziaști ca mine cu care am format o adevărată echipă. Ca vicepreședinte mi-am format diplomația, am învățat ce înseamnă să organizezi oameni, acte și pe tine însuți", spune Răducu.

Proiecte de viitor


Răducu crede că un pas important  ar fi  întărirea relațiilor cu asociațiile studențești naționale, ceea ce ar fi util pentru ca vocea studenților orădeni să se facă auzită. Pe plan local, Răducu va încerca să rezolve din probleme cu care se confruntă studenții. „Avem nevoie de cămine noi, de o casă de cultură și de un club al studenților. O realizare importantă ar fi dacă locurile de parcare de pe strada Universității ar fi gratuite pentru elevi și profesori”, a specificat Răducu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite