JURNAL DE CRIZĂ Joburi de viitor pentru studenţii din Oradea, la bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de angajatori s-au prezentat la Târgul pentru Studenţi şi Absolvenţi. De la studenţi în primul an la absolvenţi, tinerii s-au prezentat la bursă cu încrederea că vor reuşi să găsească un job disponibil.

Studenţii prezenţi la târgul de joburi spun că au nevoie de bani pentru a-şi plăti studiile sau pentru a-şi câştiga independenţa faţă de părinţi, dar sunt dispuşi şi la voluntariat pentru a acumula experienţă. „Sunt studentă în anul I la Litere şi am un job part-time de casieră”, a spus Laura Chirilă. „M-am angajat pentru că vreau să fiu independentă, dar îmi caut un job care să aibă legătură cu domeniul meu. Aplic pentru posturi de asistent manager, pentru că acolo se cer limbi străine. Aş fi dispusă să fac şi practică neplătită ca să câştig experienţă”, a mai spus Laura. Studenţii sunt optimişti, mai ales că au exemplul foştilor colegi care au avut succes.
„Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi am reuşit să mă angajez în urma târgului de  joburi de anul trecut”, a precizat şi Georgeta Ivănescu. „Lucrez în domeniul IT la o companie din Ungaria. Mi s-a oferit un salariu decent şi cazare“, a adăugat tânăra de 23 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite