Gata cu sesiunea: studenții orădeni pun umărul pentru ajutorarea sinistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi studenţi orădeni s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe cei loviţi de furia apelor în celălalt capăt de ţară. Tinerii au instalat un cort în zona centrală a oraşului, unde colectează haine, pături, alimente, şi materiale de construcţii.

Impresionaţi de tragedia care a lovit România în ultimele zile, studenţii orădeni s-au hotărât să dea o mână de ajutor sinistraţilor. „Au fost mai mulţi tineri care au venit la mine şi mi-au spus că trebuie să facem ceva. Erau hotărâţi să se implice. Am decis să apelăm la puterea exemplului şi să luăm iniţiativă”, a spus preşedintele Student Pro, Raul Derecichei.

Tinerii au luat legătura cu filiala locală a Crucii Roşii şi au obţinut un cort pe care l-au instalat lângă Parcarea Independenţei. „Campania are loc până în data de 11 iulie. Sperăm să colectăm atât alimente, cât şi pături, haine, bani sau materiale de construcţie. În plus, în acele zone sunt copii care nu au rechizite şcolare”, a explicat Raul. „Suntem aproximativ 30 de voluntari, venim în cort prin rotaţie. Orice student care vrea să ni se alăture este bine venit. Este un semnal pe care vrem să-l tragem, pentru că noi suntem generaţia care trebuie să dea dovadă de simţ civic”, a povestit studentul.

Tineri pentru tineri

Deşi cortul a fost montat doar de o zi, orădenii de toate vârstele se arată dornici să fie de folos. „Am adus câţiva saci de haine şi pături. Erau lucruri de care nu aveam neapărat nevoie”, a spus Ovidiu Haniş, un inginer în vârstă de 24 de ani. „Nu este prima dată când fac donaţii. Mă bucur că pot fi de folos celor aflaţi la ananghie”, a completat Ovidiu.

Orădenii dăruiesc haine şi pături

Cele mai multe donaţii făcute până la această oră sunt de haine, încălţăminte, pături şi detergenţi. Pentru ca lucrurile dăruite să fie acceptate trebuie ca obiectele să nu fie foarte uzate. Cei care vor să doneze alimente pot veni cu paste făinoase, ulei, conserve sau apă. Primul transport va pleca din Oradea în 9 iunie, graţie unui orădean care s-a oferit să care patru tone de ajutoare cu microbuzul personal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite