Poliția face verificări după ce un copil de 9 ani a fost la un pas de moarte în ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost dus la spital de un echipaj SMURD, pentru investigaţii
Copilul a fost dus la spital de un echipaj SMURD, pentru investigaţii

Un copil de 9 ani era pe punctul să se înece ieri în Ştrandul Municipal din Oradea. Băiatul, venit în excursie din Odorheiu Secuiesc, a fost scos din apă în stop cardio-respirator, însă şi-a revenit în scurt timp.

Poliţiştii orădeni fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat miercuri la Ştrandul Municipal din Oradea, când Gherghely Istvan, de 9 ani, a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa în unul din bazinele mari.

„Poliţia face verificări pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc incidentul. Încă nu se ştie ce s-a întâmplat”, a declarat în această dimineaţă subinspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

Una din variante ar fi că băiatului i s-a făcut rău şi a căzut în apă, de pe marginea bazinului. „Băiatul era pe marginea bazinului, i s-a făcut rău şi a căzut în apă. Angajaţii ştrandului au chemat echipajul SMURD şi copilul a fost dus la spital”, a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public, administratorul Ştrandului Municipal.

În pericol

Gherghely Istvan a fost salvat în ultima clipă de la înec. „Băiatul a fost scos din bazin de un bărbat care însoţea un grup de copii. L-a dus la duş şi nu ştia ce să-i facă. Am sărit în ajutorul lui“, a povestit orădeanul Aurel Pop, cel care alături de asistenta din ştrand a salvat viaţa copilului. „Copilul a spus că ştie să înoate“, a declarat Bela Rigo, însoţitorul copilului cel care l-a scos din apă pe Istvan, după ce micuţul îşi pierduse cunoştinţa. „Era în stop cardio-respirator când a fost scos din apă. Eu am fost chemată că se îneacă un copil. În momentul în care am ajuns la el avea pupilele dilatate şi nu avea funcţii vitale“, a povestit asistenta din ştrand.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite