Pâinea devine produs de lux pentru orădeni, din cauza scumpirii carburanţilor şi a făinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Repetatele scumpire ale carburanţilor şi a făinii îi obligă pe producătorii de pâine să crească din nou preţurile, adâncind criza alimentară a orădenilor. Patronii de brutării spun că preţul la făină a crescut enorm în ultimele luni, ajungând să vândă în pierdere, pentru a-şi păstra clienţii.

Vasile Crişan, manager la Sal-Pan, recunoaşte că majorarea preţurilor la carburanţi şi făină îl obligă la o nouă creştere de preţ, deşi vânzările i-au scăzut deja cu 20 de procente. „Din august încoace, creşterea preţului la făină este de 88 la sută, iar la pâine de 35 la sută, în condiţiile în care ponderea făinii în kilogramul de pâine este de 75 de procente”, a explicat Vasile Crişan.


Sorin Chişbora, manager la brutăria Dorbob, a spus că ultima majorare de preţ a făcut-o în februarie. „Am încercat să creştem preţul treptat, cât de puţin posibil”, a spus Chişbora. „Fiindcă tot mai mulţi orădeni nu-şi permit să-şi cumpere măcar o pâine pe zi, am demarat un program prin care acordăm două pâini orădenilor săraci, în fiecare luni şi joi, timp de trei luni”, a spus Ioan Radu, asistent social la Fundaţia Încrederea.


Nu-mi permit să-mi cumpăr pâine. E deja mult prea scumpă.
Erdei Floare, pensionară

image


Am lucrat în pierdere câteva luni. Vânzările scad, trebuie să creştem preţul.
Vasile Crişan, manager brutărie

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite