Reţeta succesului pe tocuri, împărtăşită tinerelor, de către zece femei de carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece doamne recunoscute în Oradea pentru succesul lor povestesc astăzi despre ingredientele reuşitei în viaţă. În această seară, orădencele pot afla cum să îmbine familia şi cariera, de la invitatele organizaţiei Junior Chamber International.

Să ai mereu puterea de o lua de la capăt. Să te reinventezi de câte ori este nevoie, fără să te împotmoleşti în prejudecăţi, orgolii şi diplome. Să ai încredere în divinitate şi în forţele proprii. Acestea sunt câteva dintre „regulile” de respectat de orădencele tinere, exprimate de către doamnele care au făcut carieră în Oradea, într-o perioadă grea a economiei româneşti.


Florica Cherecheş, director executiv la asociaţia Integra România, consideră că realizarea cea mai importantă din viaţa sa este familia. Cu toate acestea, orădeanca este dată mereu ca exemplu, atunci când vine vorba despre femei cu cariere de succes. „De-a lungul timpului, am luat-o de la capăt de patru ori. Am fost inginer, apoi şomeră, apoi profesoară de flaut, traducător de limba engleză, şomeră şi apoi director executiv al asociaţiei Integra România”, a povestit Florica. Potrivit acesteia, succesul ţine de atitudinea pozitivă, indiferent de vicisitudini, de flexibilitate şi de adaptabilitate. „Fiecare lucru pe care l-am învăţat în viaţă a ajuns să-mi fie de folos la un moment dat”, a mai spus orădeanca.


Ambiţie şi muncă


Oana Lianu, supranumită „prinţesa naiului”, crede că, dincolo de talent, o femeie trebuie să aibă o mare ambiţie şi capacitate de muncă. „Să nu renunţi niciodată, să ai răbdare şi voinţă de fier. Dacă ai căzut, să te ridici şi să mergi înainte”, le recomandă Oana Lianu tinerelor orădence. Lucia Pojoca, director executiv la Banca Transilvania (BT) Oradea, spune că prioritatea unei femei trebuie să fie familia, dar că acest lucru nu trebuie să împiedice dezvoltarea unei cariere de succes. „Ingredientele succesului sunt seriozitatea, respectul, răbdarea şi capacitatea de reinventare”, a spus Pojoca, subliniind că peste 70 la sută din personalul BT este reprezentat de femei.

Vrem să le oferim tinerelor exemple care să le dea încredere în forţele proprii.
Ligia Oală, organizator

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite