FOTO Mijloacele de transport în comun au pierdut lupta în traficul orădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia de Transport Local a organizat o competiţie de testare a traficului rutier pe străzile aglomerate din Oradea. Maşina a reuşit să surclaseze bicicleta şi tramvaiul, în traficul din Oradea, chiar dacă OTL ar fi vrut să demonstreze contrariul.

VEZI AICI FOTOGALERIE

În Săptămâna Mobilităţii Europene, Regia Autonomă de Transport Local Oradea (OTL) a organizat un experiment în care biciclete, tramvaie şi maşini au luat startul dintr-un punct comun pentru a vedea care ajunge mai repede la destinaţie. Scopul acţiunii era promovarea mijloacelor de transport mai puţin poluante. Echipa Adevărul de Seară Oradea a participat la exerciţiu pe ruta sediul OTL - din cartierul Nufărul - Primăria Oradea, în timp ce alte echipe au încercat traseul Spitalul de Copii din cartierul Rogerius -Primărie. 

Deşi toate pariurile au fost în favoarea bicicliştilor, pe ambele trasee primele care au ajuns la destinaţie au fost maşinile. Bicicletele au ajuns la timp pentru un onorabil loc doi, iar cei care au circulat cu tramvaiul au ajuns ultimii, la o distanţă de peste 20 de minute faţă de autoturisme. Directorul OTL Csuzi Istvan recunoaşte că este greu să îndemni orădenii să aleagă mijloacele de transport în comun. „Se lucrează la şine şi asta explică întârzierea. Dar experimentul a demonstrat că trebuie să introducem linii noi şi să prioritizăm circulaţia tramvaielor”, spune Csuzi. După terminarea lucrărilor pe podul Dacia, ruta tramvaielor va fi delimitată. Pe această rută vor putea pătrunde doar Salvarea şi Pompierii, în situaţii de urgenţă. Tot de infrastructură se lovesc şi bicicliştii. „Pentru că nu au piste speciale, bicicliştii trebuie să încerce să evite artele principale ale oraşului şi să aleagă rute ocolitoare”, recomandă Claudiu Ciuclea, subcomisar al Poliţiei Rutiere Bihor.



Dă CLICK pe poză pentru fotogalerie

Bicicleta, învinsă de maşină

Deşi pe locul întâi s-a aflat autoturismul, orădenii trebuie să ştie că şi cu bicicleta pot ajunge foarte repede la destinaţie. Astfel, între maşini şi biciclete a fost o distanţă de doar trei minute la linia de sosire. În plus, prima poluează şi există riscul ca pe artere foarte aglomerate să rămână blocată în trafic.

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite