PORTRET / Orădeanca Raluca Avram este campioană la showdance

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 14 ani, orădeanca ştie că pasiunea, dorinţa de autodepăşire şi munca în echipă trec peste orice obstacol. Raluca Avram dansează de când se ştie. Avea patru ani când a debutat în dansul sportiv.

 Nu şi-a făcut niciodată planuri măreţe sau speranţe, a vrut doar să fie cea mai bună în ceea ce face. „Sunt un copil obişnuit. Îmi place să ies cu prietenii în oraş, să ascult muzică, dar în primul rând, îmi place să dansez. La şase ani am descoperit gimnastica ritmică, o disciplină care îmbină în mod plăcut dansul cu sportul”, spune Raluca. Însă în ciuda pregătirii asidue, Raluca Avram s-a remarcat într-un alt domeniu.

„În anul 2005 am participat pentru prima dată la un concurs în străinătate, la Campionatul European de Twirling şi Baston din Italia. Eram în echipa de majorete”, spune cu mândrie tânăra care a făcut parte din delegaţia României.

Pasionată de pictură

Şi-a dat seama că poate să ajungă cunoscută prin showdance. „În anul 2007 am trecut cu echipa la showdance, un stil de dans foarte amuzant, pe care îl practic în continuare cu multă plăcere. Showdance este o combinaţie între balet, dans sportiv, gimnastică ritmică şi acrobatică, un stil care mi se potriveşte de minune”, spune Raluca. Sportiva petrece câte trei ore pe zi în sala de antrenament. „Multă lume mă întreabă dacă este greu, dacă este obositor ceea ce fac. Eu răspund întotdeauna că pasiunea, dorinţa de autodepăşire, munca în echipă fac să dispară toată oboseala”, crede tânăra. Deşi se antrenează în fiecare zi, Raluca Avram îşi face timp şi pentru pasiunile sale. Ea poate petrece ore în şir schiţând portrete sau pictând peisaje. „Pentru mine pictura şi dansul reprezintă mijloacele prin care mă pot exprima liber”, recunoaşte, timid, Raluca Avram.

Întrebări şi răspunsuri
Există vreo persoană care ţi-a influenţat cariera de sportiv?
Ştiu că în familia mea voi găsi oricând un sprijin. În părinţii şi fratele meu am găsit întotdeauna sprijin, dar şi susţinere. Însă pe plan sportiv îi admir pe
cei trei antrenori care se ocupă de pregătirea echipei: Teodora Lăzuran, Ioana Pele şi Dacian Reştea.

În ce domeniu ai vrea să lucrezi ?
Aş vrea să urmez Facultatea de Kinetoterapie.
Dar acum simt că locul meu este în sala de sport şi nu neg faptul că mi-ar plăcea să antrenez.
Showdance este arta ce poate fi transmisă şi altor sportive. 

Profil
Născută. 14.02.1996, Oradea.
Studii. elevă, Şcoala Generală Nr. 11, Oradea.
Familie. Un frate

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite