Nemulțumiți de starea jalnică a drumurilor șoferii au declarat război radarelor noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto din Oradea s-au săturat de drumurile rele şi de aglomeraţiile din trafic. Rezultatele obţinute de radarele noi sunt bune, dar investiţia este condamnată de şoferii care vor reabilitarea infrastructurii.

Şoferii care circulă pe drumurile din Bihor nu au cum să treacă cu vederea craterele din drumurile naţionale, care mai nou sunt supravegheate de radare inteligente. „Circul mult atât pe drumurile din Bihor, cât şi pe cele din ţară şi nu sunt mulţumit de cum arată. Mai bine fac întâi drumurile şi apoi să monitorizeze vitezele cu care se circulă. Gropile din asfalt sunt un limitator natural” , spune Mihai Gyalog, şofer pe camion. Părerea sa este împărtăşită şi de alţi participanţi la trafic.

„Degeaba au radare noi. Mai bine fluidizau traficul la orele de aglomeraţie”, a declarat Ioan Palcuş, agent de vânzări. „Pe mine nu mă influenţează prea tare apariţia noilor radare, dar cred că drumurile ar trebui să fie prioritare şi nu restricţiile de viteză”, spune Dora Biroaş, agent imobiliar.

Mai multe amenzi

Din datele furnizate de poliţie rezultă că în ultimele 30 de zile, în care radarele inteligente au fost scoase în acţiuni, numărul sancţiunilor şi al abaterilor constatate a crescut semnificativ. În luna dinaintea instalării radarelor noi, s-au dat 1.306 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 20 pentru neacordarea priorităţii de trecere. Odată cu instalarea noilor aparate, au fost surprinse 1.734 de încălcări a limitelor de viteză şi 37 de neacordări a priorităţii.

„Ideea nu este numărul de amenzi, ci inducerea fricii faţă de legislaţie. Pe noi nu ne încălzeşte creşterea numărului de amenzi”, a explicat comisarul Dorin Sava, şeful  Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

Radarele noi funcţionează în mod „silenţios”

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Bihor au fost distribuite zece autospeciale marca Dacia Logan, dotate cu noile echipamente de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Aparatura funcţionează în sistem „Stand by”, înregistrând fără a emite unda radar către autovehiculele vizate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite