FOTOGALERIE Ţăranii bihoreni au mutat piaţa în mall, pentru a face față concurenței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micii producători au înţeles că dacă vor să atragă clienţi trebuie să fie mai aproape de ei, în centrele comerciale. Ţăranii se adaptează vremurilor şi şi-au mutat punctele de vânzare din piaţă în mall, pentru a face faţă concurenţei.

Ţăranii se adaptează vremurilor şi şi-au mutat punctele de vânzare din piaţă în mall, pentru a face faţă concurenţei. Pentru a face faţă concurenţei supermarket-urilor, producătorii locali au decis să mute piaţa în mall. Zece producători din Bihor, cărora li s-au alăturat alţii din Arad şi Deva, s-au asociat şi au închiriat un spaţiu în Era Park, pe care l-au transformat în piaţă. Ei vând de la cartofi şi spanac proaspăt, la miere de albine, mezeluri tradiţionale şi pâine. Spun că produsele nu arată la fel de bine ca cele vândute în supermarket-uri, dar asta pentru că nu conţin chimicale.

„Produsele tradiţionale au avut un mare succes la târgurile organizate la sfârşit de săptămână, în centrul comercial, aşa că ne-am gândit să înfiinţăm aici Târgul Ţăranului. Avem doar produse tradiţionale atestate, româneşti, naturale. Pieţele sunt pline deja de comercianţi care aduc de unde este mai ieftin şi asta nu înseamnă întotdeauna sănătos. Cei care cumpără de la noi nu doar că mănâncă sănătos, dar şi susţin economia locală. Dacă le merge bine producătorilor locali, va fi bine şi pentru comunitate”, a declarat Anca Demian, producător de brânză şi iniţiatorul pieţei din mall. Orădenii găsesc legume de Săcuieni, vin de la Sântimreu, pâine de la Salonta, remedii naturiste de la Poieni, miere de la Tileagd, mezeluri de la Salonta şi pălincă de la Urvind.

„Producătorilor locali li s-au alăturat deja alţii din Arad şi Deva. Mai urmează să vină un producător de suc de mere natural de la Voineşti şi cei cu dulceaţă de la Topoloveni”, a mai spus Anca Demian. „Legumele noastre nu au cel mai frumos aspect, la fel ca cele din supermarketuri sau din pieţe, dar asta pentru că nu sunt crescute cu chimicale ci doar cu îngrăşământ natural de grajd”, a precizat Ştefan Puşok, din Săcuieni. „Avem pălincă de prune, mere, cireşe, cu licenţă. Pălinca făcută de noi merge la export, în Elveţia”, a declarat pălincarul Ilie Sabău.



Dă click pe poză pentru o fotogalerie de la Târgul Țăranului

image

Avem doar produse tradiţionale, pentru care piaţa de desfacere a crescut an de an.
Vasile Crişan, producător pâine

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite