Primăria a făcut încasări de un milion de euro din parcările cu plată din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închirierea locurilor de parcare din Oradea s-a dovedit o afacere profitabilă pentru primărie, care în 2010 a încasat o sumă importantă. În Oradea sunt peste 3.600 de locuri de parcare cu plată, din care aproape 700 sunt spaţii unde se poate staţiona maximum două ore.

Primăria Oradea a încasat peste un milion de euro din parcări şi a reuşit astfel să-şi dubleze veniturile din închirierea locurilor de parcare, încasate în 2008. „Acest lucru a fost posibil printr-o mai bună gestionare a locurilor de parcare din oraş, precum şi întărirea controlului“, a declarat Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.  Veniturile realizate din parcări se ridică la peste 4,6 milioane de lei, în 2010, faţă de 3,6 milioane de lei în 2009 şi doar 2,4 milioane de lei în 2008.


„Înainte nu se încasau taxele pe parcările nu plată. Nimeni nu plătea”, îşi explică orădeanul Alin Leucea (34 ani), încasările mari înregistrate de municipalitate. „Este normal să plăteşti parcare, dacă ai pretenţii de oraş european. Este frustrant că încă mai sunt persoane care nu plătesc”, este de părere orădeanul.  Pentru anul acesta, AIO şi-a propus realizarea a două noi parcări cu plată, una pe strada Braşovului, alta în spatele Palatului Justiţiei, din Parcul Traian.


Pentru o jumătate de oră de parcare, orădenii plătesc 1 leu, în timp ce pentru o zi întreagă preţul este de 16 lei. Abonamentul lunar costă 50 de lei, în timp ce o amendă este de 30 de lei.

Peste tot în oraş sunt doar parcări cu plată, normal că sunt venituri.
Gabriel Gondor, inginer

Parcările cu plată sunt necesare şi importante pentru Oradea.
Alin Leucea, manager vânzări

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite