Mistreţii vânați la Balc au ajuns la centre de copii și aziluri de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea animalelor vânate la Balc de miliardarii europeni invitaţi de Ion Ţiriac a ajuns, ca în fiecare an, la oamenii nevoiaşi. Printre beneficiarii donaţiei se numără mai multe centre din subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială.

Mistreţii împuşcaţi în cadrul tradiţionalei partide de vânătoare de la Balc au ajuns şi anul acesta, la fel ca în fiecare an, pe mesele sărmanilor din judeţ. Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a făcut un obicei din a dona carnea mistreţilor unor centre de copii sau aziluri de bătrâni. Printre beneficiari se numără centrele de la Ciutelec, Cadea, Tinca sau Popeşti.


„Ieri au fost făcute verificările de către medicii veterinari, iar carnea urmează să fie distribuită direct la centrele beneficiare, la fel ca în fiecare an”, a declarat Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială. „S-au prelevat probe de la 207 porci mistreţi. Toată carnea a fost curată”, a declarat Sorin Hodişan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Bihor. Anul trecut, carnea nu a mai ajuns la destinaţie, deoarece o parte din mistreţii vânaţi la Balc au fost descoperiţi cu trichineloză.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite