Salarii mici oferite de italieni la selecția de azi pentru orădenii care vor în Sardinia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii au scos la concurs peste 100 de locuri de muncă în domeniul hotelier, iar orădenii s-au înghesuit. La selecţia organizată de proprietarii unui lanţ hotelier din Sardinia, italienii au venit cu oferte salariale foarte mici pentru orădeni.

Sute de orădeni s-au înghesuit la selecţia organizată de o companie care deţine lanţuri hoteliere în Sardinia. „Am ales să facem această selecţie în România, pentru că la hotelurile noastre deja lucrează români”, a spus managerul Marco Rondina.


„Ştim că românii au putere de muncă şi sunt implicaţi în ceea ce fac. Din păcate, mulţi dintre ei nu au experienţă în domeniile pe care şi le aleg, de aceea noi cerem un minim de vechime la interviul de azi”, a mai spus Rondina. Italienii oferă locuri de muncă pentru ospătari, cameriste, femei de serviciu sau îngrijitori de spaţii verzi. „Oferim masă şi cazare şi un salariu de 450 de euro în mână”, explică Rondina


Disperaţi de sărăcie


Dacă pentru unii orădeni oferta a fost prea mică şi au ales să plece, alţii au rămas la interviuri, din disperare. Camelia Mănescu are 34 de ani, doi copii de întreţinut şi de un an de zile este şomeră. „Am lucrat la bandă la o fabrică cu manageri italieni şi cunosc limba. Postul a fost restructurat anul trecut”, a spus femeia. „Am încercat să mă angajez, dar mi se ofereau 600 de lei pe lună să lucrez în schimburi şi nici nu puteam avea grijă de copii”, a explicat tânăra. „Este un job sezonier, familia a zis că mă susţine dacă plec doar câteva luni. Pentru mine, 450 de euro cu masă şi cazare sunt bani, m-aş angaja orice”, a mai spus orădeanca.


Disperaţi sunt şi studenţii care spun că nu au niciun viitor aici. „Sunt studentă în anul al doilea la Finanţe Bănci şi muncesc pentru a mă întreţine în facultate”, a spus şi Gabriela Antal, de 23 de ani. „Am făcut de toate, am fost ospătar, am fost vânzătoare, am lucrat şi în fast-food. Sunt puţin dezamăgită de oferta de aici pentru că am cunoştinţe care muncesc în Italia şi primesc câte 1.000 de euro”, a mai spus Gabriela. Cu toate astea, fata a rămas la interviu. „Este mică oferta, dar nu am de ales. Pentru tineri nu sunt şanse în ţară. În România mi se oferă salariu de 800 de lei şi mi se cere chirie de 400 de lei”, a încheiat tânăra.

În România un tânăr primeşte salariu de 800 de lei şi dă peste 400 pe chirie.
Gabriela Antal, studentă

Academie pentru români


Angajatorii italieni susţin că au probleme cu nivelul de pregătire al românilor care vor să muncească la ei. „Înfiinţăm o academie la Bucureşti, pentru românii care vor să muncească în Italia. Cursurile academiei vor fi ultima etapă pe care românii trebuie să o parcurgă şi îi va ajuta să-şi perfecţioneze cunoştinţele”, a spus Marco Rondin, cel care va fi preşedintele academiei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite