Flori din inimile orădenilor pentru „eroina“ din Caracal, care e în greva foamei de 66 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Trif (stânga) şi fiul său, Radu, au adus flori, în semn de respect. Petru Trif nu va începe greva foamei, din motive de sănătate
Petru Trif (stânga) şi fiul său, Radu, au adus flori, în semn de respect. Petru Trif nu va începe greva foamei, din motive de sănătate

Circa treizeci de orădeni au ieșit astăzi în stradă, în fața Prefecturii Bihor, pentru a arăta că sunt solidari cu învățătoarea care nu mănâncă de 66 de zile. Exemplul Cristianei Anghel, învățătoarea din Caracal care e în greva foamei, le-a inspirat respect orădenilor, care au venit la protest înarmați cu flori.

Avocatul Petru Trif , în vârstă de 62 de ani, preşedintele Fundaţiei „Lumina Vieţii”, a iniţiat astăzi o acţiune care a arătat solidaritatea orădenilor cu învăţătoarea din Caracal. Simultan, profesorii din filialele Caracal ale Sindicatului Liber din Învăţământ şi ale Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ au organizat astăzi un marş al tăcerii, pentru a o susţine pe Cristiana Anghel, internată la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Bucureşti.


Gură de oxigen


„Gestul profesoarei care se află în greva foamei de peste două luni nu trebuie să ne lase indiferenţi. Faptul că autorităţile se fac că nu văd protestul acesteia m-a determinat să iau atitudine şi să-i chem alături de mine pe toţi orădenii care apreciază acest gest disperat”, a spus Petru Trif, care o consideră pe grevistă o adevărată eroină contemporană.


„Cu astfel de eroi necunoscuţi se poate clădi o societate modernă. Atâta vreme cât vom avea în faţă astfel de modele putem spera la un viitor mai bun”, a spus Petru Trif, care a venit la întâlnirea cu orădenii solidari cu o floare în mână. „Vrem să-i oferim doamnei profesoare un buchet simbolic de flori, de la Oradea”, a explicat Cristina Marincaş, o orădeancă în vârstă de 34 de ani, care a participat la eveniment. Deşi nu este cadru didactic, aceasta speră că sistemul de învăţământ din România va primi o gură de oxigen, prin recâştigarea respectului pentru profesori.


În cinstea grevistei foamei, dar şi împotriva Legii Educaţiei, profesorii şi elevii orădeni au protestat şi săptămâna trecută. Din cei peste 3.000 de protestatari aşteptaţi de organizatori, s-au prezentat aproape patru sute, care au mărşuluit miercurea trecută prin ploaie. Ioan Ţenţ, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Bihor, nu a participat la protestul de azi.

„La protest s-au adunat peste douăzeci de persoane”, Petru Trif, președintele Fundației „Lumina Vieții”

„Niciun profesor orădean nu m-a anunţat că ar intenţiona să intre în greva foamei”, Ioan Ţenţ, lider sindicat

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite