Terapie inedită cu sute de peştișori pentru cei care suferă de boli de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştele doctor este cunoscut sub denumirea de Garra şi provine din Turcia. Medicul Larisa Dumbravă şi-a deschis în Ungaria, la 20 de minute de Oradea, un cabinet medical unde pacienţii sunt trataţi de sute de peştişori.

Orădenii care suferă de psoriazis, dermatite sau bătături se pot trata cu ajutorul „peştelui doctor“. Peştii au fost aduşi de medicul orădean Larisa Dumbravă, care şi-a deschis o clinică de ichtioterapie în Ungaria, la Mezopeterd. „Este vorba despre o terapie naturală şi extraordinar de bine acceptată şi suportată de pacient, sub forma unui Spa”, explică medicul nutriţionist.

Franciză din Austria

Medicul orădean a descoperit terapia cu peştişorii Garra în timpul unui congres despre terapii alternative. „Am aflat despre peştişori de la un stand. A doua săptămână eram deja la Viena cu mâna în bazinul cu peşti şi am încheiat un parteneriat cu Dr. Fish”, spune Larisa Dumbravă. Ea a preluat franciza de la austrieci, iar clinica a deschis-o în Ungaria. „În România nu mi-am permis să-mi cumpăr un spaţiu”, subliniază Larisa Dumbravă. Şi-a cumpărat un imobil la Mezopeterd, la 20 de minute de graniţă, cu 28.000 de euro. Pe lângă terapia cu peştişori, pacienţii mai pot face solar sau saună. „Consultaţiile şi programările le fac în Oradea şi eu duc pacienţii, cu maşina mea, în Ungaria”, explică Larisa Dumbravă.

Peştele doctor tratează psoriazisul, dar şi dermatitele de contact şi bătăturile. Pacienţii trebuie doar să stea relaxaţi într-un bazin în care mişună două sute de peştişori Garra. „Sunt lipsiţi total de dentiţie. Cu buzele iau pielea în exces. Este un fel de micromasaj”, spune medicul. O şedinţă costă 100 de lei, iar cei care vor să se trateze de psoriazis au nevoie de minimum 12 şedinţe, care durează între o oră şi două ore. Cei care vor să facă tratamentul doar pentru întreţinerea pielii au nevoie de o şedinţă, săptămânal. „Peştişorii sunt folosiţi inclusiv pentru manichiură şi pedichiură, în unele saloane, pentru că mănâncă cuticulele”, spune Larisa Dumbravă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite