Bihorenii au făcut perfomanţă la examene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Ignat este elevul de nota 10 care vrea să schimbe România
Bianca Ignat este elevul de nota 10 care vrea să schimbe România

Şapte elevi au luat nota 10 la ambele examene din cadrul Evaluării Naţionale susţinute la final de gimnaziu. Premianta Bianca Ignat spune că secretul notelor mari stă în efortul susţinut, în atenţie şi în participarea la olimpiadele şcolare.

Bianca Ignat este unul dintre cei şapte elevi de top care au făcut perfomanţă la Evaluarea Naţională. „Subiectele au fost medii ca dificultate, însă pentru a lua 10 în loc de 9 trebuia să fii atent şi bine pregătit”, a explicat ea.


Pentru Bianca, pregătire a însemnat să înveţe în fiecare zi, an de an, la toate materiile. „Mi-am alocat învăţatului cam patru ore pe zi, cu teme cu tot, pentru că aşa puteam fi sigură pe mine. În plus, am participat la olimpiade şi concursuri de matematică, fizică, chimie şi română”, a spus eleva care s-a clasat mereu în primii trei la olimpiade. „Nu am o materie preferată. Iubesc româna pentru că mă face să mă simt liberă, iar matematica o iubesc pentru că nu este interpretabilă”, mărturiseşte Bianca.


Bianca vrea să fie admisă la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, şcoala de top unde a absolvit şi clasa a VIII-a. „Nu ştiu ce carieră îmi voi alege, dar va fi un domeniu unde pot fi creativă. Mi-ar plăcea să fiu şi psiholog, şi arhitect. Am decis să dau la matematică-informatică bilingv pentru că acest profil îmi oferă cele mai multe oportunităţi după absolvire”, a explicat eleva. Cel mai important vis al ei este să-şi construiască un viitor în România. „Aş pleca din ţară la un master, dar viitorul mi-l voi construi aici. Dacă noi plecăm din România, cine mai rămâne? Ţara asta are potenţial şi ştiu că putem evolua. Putem să dezvoltăm turismul, industria şi îi putem valorifica resursele” a încheiat Bianca Ignat.


Şcoală pentru toată lumea


De cealaltă parte a baricadei se află peste 600 de candidaţi care au luat note între 1 şi 4. „Şi elevii care au rezultate slabe pot intra la un liceu, pentru că se face o medie între rezultatele şcolare obţinute în clasele V-VIII şi notele de la examen”, spune Ramona Bacter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Bihor.
Dacă elevii cu rezultate slabe se orientează spre colegii tehnice şi şcoli de meserii, premianţii se îndreaptă spre licee de top: Colegiul „Emanuil Gojdu”, Colegiul „Mihai Eminescu” sau Colegiul Economic, unde media de admitere la cele mai căutate profile este peste 9.00.

Dacă noi plecăm din România, cine mai rămâne? Ţara asta are potenţial şi ştiu că putem evolua.
Bianca Ignat, elevă

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite