Capcană pentru orădeni, în mijlocul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care traversează pasajul subteran de la intersecţia bulevardului Magheru cu Parcul Traian riscă să-şi rupă picioarele în şanţurile fără grilaje. Reprezentanţii Primăriei Oradea au făcut constatarea: grătarele de la coborârea scărilor „s-au furat”. Ei promit că problema se va rezolva până luni.

Sărăcia şi nepăsarea transformă oraşul într-o veritabilă capcană pentru orădenii care se grăbesc sau nu se uită la fiecare pas pe unde calcă. Pasajul subteran, prin care orădenii pot traversa bulevardul Magheru, pentru a ajunge din Parcul Traian pe Aleea Ştrandului, este un adevărat pericol public. Călătorii care coboară din staţia de tramvai nu au altă posibilitate decât să folosească pasajul subteran, care a devenit şi mai periculos pe timp de noapte fiindcă, din cauza întunericului, lipsa grilajului nu poate fi observată.


Se rezolvă până luni


Problema „capcanelor” a fost sesizată Primăriei Oradea, însă deocamdată nu s-a făcut nimic pentru a fi remediată. „Am fost sesizaţi de un cetăţean, în urmă cu două zile. Un reprezentant al primăriei orădene a verificat sesizarea. La faţa locului s-a constatat că s-a furat grătarul fixat la coborârea scărilor”, a declarat astăzi Mirela Macra, purtător de cuvânt la Primăria Oradea. „Se va comanda un alt grătar. Până cel târziu luni, problema va fi rezolvată”, a promis reprezentanta primăriei.


Orădeanul Ştefan Varadi, în vârstă de 31 de ani, traversează zilnic pasajul cu pricina. „Eu sunt atent pe unde merg, dar îmi fac griji pentru copiii sau bătrânii care ar putea să păţească ceva grav”, a spus tânărul. Potrivit informaţiilor primite de la avocatul Zsolt Kovacs, dacă cineva se accidentează din cauza lipsei grilajului, poate da în judecată primăria. „Victimele pot cere daune morale, pentru că se consideră vătămare corporală din culpă”, a spus avocatul.


E dezastru. Am observat groapa în ultima clipă. Era cât pe ce să cad.
Lenuța Cioară, pensionară, 47 ani

image


Nimeni nu se interesează de siguranța noastră. Groapa e de trei-patru zile.
Floare Iovan, pensionară, 60 ani

image


Sunt dezamăgit de atâta delăsare. Ieri era să cad, din cauza grilajului lipsă.
Avram Mureșan, îngrijitor spaţii verzi

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite