Pensiunile din județul Bihor pierd lupta împotriva crizei, în ciua reducerilor de prețuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile turistice din Băile Felix nu au scăpat de criză nici cu ajutorul programului special „Vacanţe la Ţară”. Singurele pensiuni care reuşesc să supravieţuiască acestei perioade sunt cele cu vechime, cu o clientelă formată şi preţuri foarte mici.

CITEȘTE AICI CÂT COSTĂ UN SEJUR ÎN CADRUL PROGRAMULUI "VACANȚE LA ȚARĂ"

Noua ediţie a programului „Vacanţă la Ţară”, produs de Autoritatea Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural, nu a reuşit să-i convingă pe turişti să aleagă pensiunile din staţiunea Băile Felix. „Am avut o singură familie prin acest program. Oamenii sunt în criză, nu au bani de concedii. Se simte foarte mult că au scăzut salariile”, a declarat Ramona David, proprietarul pensiunii Davidof din Băile Felix. Ea a spus că nici în afara programului turiştii nu se mai înghesuie în staţiunr. „Cei care vin în vacanţă caută cea mai ieftină cazare, nu se mai uită la condiţii. Plus că în Băile Felix sunt deja prea multe pensiuni”, e explicat Ioana Tor, proprietarul Pensiunii Select.

Pustiu la munte

„Această perioadă este moartă. Nu sunt turişti deloc. Aşteptăm sărbătorile de iarnă să vedem cum va fi atunci”, a spus Daniel Costea, proprietarul Pensiunii Remeţi. Există însă şi excepţii. „Cele mai multe cereri le-am avut pentru pachetul cu pensiune completă. Însă nu au fost exagerat de mulţi turişti, în jur de 20 de familii”, a declarat Alina Spătărelu, proprietarul pensiunii Valea Izvorului din Remeţi. Ea spune însă că în această perioadă de criză a ajutat-o foarte mult faptul că are deja o clientelă formată. „Acum avem pachete speciale pentru copii, elevi şi studenţi”, a subliniat Alina Spătărelu. Pentru elevi, pensiunea organizează excursii la obiective turistice din Bihor şi Cluj. „Nu am crescut preţurile deloc, nici la mâncare. Am păstrat preţuri medii pentru cazare şi mici pentru masă. Preţurile influenţează foarte mult”, a mărturisit proprietarul de pensiune.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite