PORTRET / De patru ani, Andrea Crişan aduce ştirile în casele orădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrea Crişan
Andrea Crişan

Tânăra este reporter la Antena 1 Oradea de trei ani şi spune că a ales această meserie pentru că vrea să lase ceva în urma ei. Andrea a intrat în rândul jurnaliştilor în 2006, când s-a angajat la televiziunea locală TTV din Oradea.

Andrea a intrat în rândul jurnaliştilor în 2006, când s-a angajat la televiziunea locală TTV din Oradea. După jumătate de an s-a mutat la staţie locală a Antenei 1 şi acolo munceşte în continuare. Ea este acum reporter, coordonator de ştiri şi corespondent pentru posturile naţionale Antena 1 şi Antena 3. Andrea este cea care transmite în direct ştirile importante din Oradea, pe posturile naţionale.

„Când eram mică, mi-am dorit să fiu avocat şi să apăr oamenii, să lupt pentru ei. Cu timpul, mi-am dat seama că roba neagră nu mi se potriveşte şi că avocaţii nu sunt ceea ce par. Aşadar, am hotărât să îmbrac haina de jurnalist. Am vrut să pot spune ceea ce simt, gândesc, ceea ce văd în jurul mau şi ceea ce văd în oameni”, povesteşte reporterul.

Andrea spune că munca de reporter este foarte complexă, cu satisfacţii şi dezamăgiri, cu urcuşuri şi coborâşuri. „Să fii reporter de televiziune e minunat, e greu, e incitant, câteodată e un vis, alteori e un iad. E un foc continuu cu mici pauze de respiro. Ca şi reporter de televiziune trebuie să renunţi la prieteni, familie, la tine în primul rând. Reporterul de televiziune trebuie să se implice şi să se dedice oamenilor cu care interacţionează, cauzelor pentru care luptă”, spune reporterul.

Televiziunea e viaţa ei

Andrea spune că nu ar putea trăi fără televiziune, pentru ea e ca aerul. „În televiziune e foarte multă adrenalină şi asta mă ţine în viaţă. Munca multă din televiziune te învaţă să apreciezi mult mai mult timpul petrecut cu familia, cu prietenii sau cu iubitul. Ca şi reporter cunosc foarte multă lume, interacţionez tot timpul, învăţ foarte multe lucruri. Cunoşti oameni «urâţi», dar şi oameni de valoare”, spune tânăra. Dar munca de televiziune nu presupune numai realizarea unor ştiri triste, cu final nefericit, ci şi a celor hazlii care să binedispună, atât pe cei care o realizează, cât mai ales pe telespectatori.

„Ţin minte că am făcut un material bazat pe un studiu, potrivit căruia femeile preferă profiterolul în detrimentul sexului. Am luat profiterol, linguriţe şi am început să ne plimbăm pe Corso cu microfonul în mână. Dădeam doamnelor şi domnişoarelor să guste îngheţată şi apoi le întrebam ce preferă. Răspunsurile au fost care mai de care mai hazlii”, povesteşte reporterul.

Andrea Crişan munceşte la televiziune non stop, expresia program fix nu există în vocabularul unui jurnalist. Ea spune că o dată la 12 zile are două zile libere şi câteva după-amiezi pe care le acoperă colega ei.

Întrebări şi răspunsuri
Unde ai vrea să ajungi în cariera ta de jurnalist?
Vreau să ajung acolo unde mă vor duce „paşii”, inteligenţa şi aptitudinile mele. Contrar celor care cred că mizez pe culoarea părului, adică blond, sânii mari sau zâmbetul drăgălaş.

Ce modele de jurnalişti români ai?
Imi place Simona Gherghe pentru căldura cu care prezintă ştirile şi pentru felul în care trece dincolo de ecran. Îmi plăcea Mile Carpenişan, Dumnezeu să-l ierte, pentru că nu a uitat niciodată să fie om, mai presus decât să fie jurnalist.

Ce-i place
Andrea Crişan spune că-i place să facă numai ceea ce vrea, îi place să se plimbe, să bârfească, să discute cu prietenii. Iubeşte să danseze, să citească la soare când iese la iarbă verde. De asemenea, îi place foarte mult să mănânce sarmale cu mămăligă şi smântână, pizza şi plăcinte cu vişine.

Ce nu-i place
Orădeanca spune că nu-i place că nu poate întotdeauna să facă numai ceea ce vrea. Nu-i place să încerce mâncăruri noi. Urăşte peştele, fructele de mare şi carnea de miel. Nu-i plac florile şi bărbaţii care sunt aroganţi şi snobi. De asemenea, nu îi place deloc să gătească.

Profil
Nîscută. 9 februarie 1984 Bucureşti
Educaţie. Facultatea de jurnalism din Cluj-Napoca
Familie. Necăsătorită

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite