Oferta locală de relaxare bate staţiunile străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de pensiuni speră că recesiunea îi va ţine acasă pe turiştii români. La târgul de turism desfăşurat în acest weekend la Oradea, expozanţii au încercat să-i convingă pe vizitatori să aleagă Bihorul, în detrimentul destinaţiilor externe.

Bihorenii care au investit în turism, ridicând pensiuni şi oferind servicii în acest domeniu, speră ca recesiunea să fie de partea lor, în sensul că, având mai puţini bani din cauza crizei, localnicii vor renunţa la concediile din străinătate şi vor redescoperi savoarea cârnaţilor de casă şi a aerului de munte din Bihor.

„Judeţul nostru are un potenţial turistic extraordinar. Bihorenii au multe de descoperit acasă”, a spus Şerban Morcan, coordonatorul târgului de turism derulat sâmbătă şi duminică la pasajul Vulturul Negru, sub genericul „Petrece un weekend în Bihor”.

Alina Spătărelu, reprezentanta primei pensiuni agroturistice din Bihor, de la Remeţi, recunoaşte că ultima perioadă a fost una sensibilă pentru turism. „Sper că bihorenii nu vor mai pleca în străinătate şi îşi vor petrece vacanţele aici. Acesta ar putea fi un aspect pozitiv al crizei, pentru noi, cei care am investit în pensiuni”, a spus Spătărelu. Pentru a evalua avantajele participării la târgul organizat de către Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea, Spătărelu le-a împărţit vizitatorilor cupoane cu reduceri de până la 10 procente. „Când vor veni la pensiunea noastră cu aceste cupoane voi şti că au aflat de noi prin acest târg”, a explicat Spătărelu. Ca dovadă că bihorenii sunt interesaţi, teoretic, de munţii judeţului, standul Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor a vândut, peste aşteptări, albume şi hărţi despre Munţii Apuseni, după cum a spus Lăcrimioara Maghiar, reprezentanta CAPDD.

Dubrovnik sau Bihor

La pensiunea de la Remeţi a Alinei Spătărelu cazarea pe noapte costă între 20 şi 30 de lei pe persoană. În Croaţia, la Dubrovnik, orădeanca Roxana Ghilea a plătit vara trecută 60 de lei pe noapte. „Şi anul acesta voi merge acolo, chiar dacă pentru mai puţine zile. Diferenţa de preţ e prea mică între Bihor şi Croaţia, ca să rămân aici”, a spus Roxana Ghilea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite