Topul celor mai scumpe facultăţi din cadrul Universității din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Oradea a anunţat ieri care sunt noile taxe de şcolarizare pentru anul universitar 2011/2012. Reprezentanţii universităţii orădene spun că singura facultate la care au fost mărite taxele este Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Reprezentanţii Universităţii din Oradea au anunţat ieri noile taxe de şcolarizare pentru următorul an universitar. Studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie au de plătit cele mai mari taxe, urmaţi de cei de la Silvicultură, Inginerie, Muzică sau Arte. La polul opus, cele mai ieftine facultăţi sunt Istorie, Geografie, Ştiinţe, Psihologie, Jurnalism şi Relaţii Internaţionale.

„La cererea facultăţilor, taxele au rămas aproape neschimbate. Doar la Facultatea de Medicină au fost majorate taxele”, a spus Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea. „Acolo unde au fost majorate taxele s-a luat în considerare necesitatea acoperirii cheltuielilor”, a mai completat Olimpia Popoviciu.

Studenţii se feresc de taxe

Viitorii studenţi ai Universităţii din Oradea spun că ei speră la un loc fără taxă. „Eu am decis să rămân la Oradea la facultate pentru că am speranţe că voi intra la fără taxă, deoarece se ia în considerare şi media din liceu, şi cea de la bac”, a spus Adrian Sfârlea, care se pregăteşte să dea admitere la Kinetoterapie în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie. „Sunt mari taxele, dar sunt mari peste tot, nu doar în Oradea. Un motiv în plus să învăţ pentru a prinde un loc fără taxă. Dacă nu, va trebui să-mi caut şi un loc de muncă”, a spus Anamaria Vlaşin, o viitoare candidată la Facultatea de Arte. 


Prima taxă pe care o au de plătit viitorii studenţi este cea de înscriere. Taxa de înscriere la concursul de admitere la licenţă este de 150 de lei, iar taxa de procesare a dosarelor candidaţilor străini este de 150 de euro.

La cererea facultăţilor, taxele au rămas aproape neschimbate.
Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt Universitatea Oradea

Topul taxelor la Universitatea Oradea

Medicină şi Farmacie                                     5.700 de lei
Muzică                                                         3.300 de lei
Arhitectură                                                    3.000 de lei
Arte                                                              2.800 de lei
Energetică, Silvicultură şi Inginerie Electrică    2.700 de lei
Inginerie Civilă                                               2.600 de lei
Educaţie Fizică, Ştiinţe Economice, Turism     2.400 de lei
Balneo-Fiziokinetoterapie                               2.300 de lei

VEZI AICI ÎNTREAGA LISTĂ ȘI TAXELE

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite