Orădenii și turiștii pot admira panorama orașului din Turnul Primăriei Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicul orădeam va avea acces în cel mai nou obiectiv turistic din 4 aprilie.  Pentru a atrage vizitatorii, primăria a decis ca în primele două luni de la inaugurare accesul în momentul istoric să se facă gratuit.

Turnul Primăriei face parte dintr-un monument istoric, construit în anii 1902-1903 de arhitectului Rimanoczy Kalman. Renovarea a fost făcută pentru a introduce turnul în circuitul turistic al oraşului şi s-a realizat după schiţele arhitectului Ernest Pafka. Alături de renovarea scărilor vechi de peste o sută de ani, s-au construit trepte noi de acces în turn, de la parter până la etajul al doilea, şi s-a reparat mecanismul ceasului. Renovările au început în luna mai a anului 2010, iar investiţia se ridică la peste 40.000 de euro.


De acum, turiştii şi orădenii se pot bucura de panorama oraşului de la o înălţime de 46 de metri, vizitele fiind în grup, pe bază de înscriere.
„Accesul va fi gratuit pentru până în luna iunie. Ulterior, biletul va fi de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi şi studenţi”, a spus Csilla Petri, purtătorul de cuvânt al primăriei. În turn se va amenaja şi un punct muzeal, iar în vârf va fi adus un telescop.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite