Târgul de Crăciun de la Era Shopping Park desfăşurat sub zodia crizei financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Bălan a avut vânzări slabe la produsele specifice sărbătorilor
Daniela Bălan a avut vânzări slabe la produsele specifice sărbătorilor

Tot mai mulţi orădeni micşorează bugetele pentru cadourile de sărbători. Comercianţii de produse specifice sărbătorilor de iarnă spun că se confruntă cu cel mai sărac an şi că răul de abia acum începe.

Daniela Bălan vinde produse specifice sărbătorilor de iarnă. Orădeanca are şi un magazin cu obiecte pentru diferite evenimente, dar la târgul de anul acesta vânzările au mers mai slab ca niciodată. „Pe tot parcursul zilei am avut vânzări de maximum 50 de lei. Nu mai avem cumpărători, pentru că lumea pur şi simplu nu mai are bani”, a mărturisit femeia.

Click aici pentru a vedea imagini de la târgul de Crăciun

La târgul de Crăciun, organizat în Era Sopping Park, are amenajat un stand cu produse de sărbători, de la lumânări în diferite forme şi culori, la globuri, ornamente şi brăduleţi artificiali. Cu toate acestea, clienţii nu se lasă înduplecaţi nici de ofertele de criză, dar nici de calitatea sau aspectul produselor. 


Şi-au pierdut apetitul


„Am expus o gamă largă de produse tocmai pentru ca orădenii să aibă de unde să aleagă, dar nici aşa nu vor să cumpere. Am lăsat şi din preţuri, mai ales acum în prag de sărbători, dar degeaba”, a mai explicat Daniela Bălan. Preţurile pornesc de la 5 lei şi pot ajunge chiar la 70 de lei, în funcţie de obiectul ales. Până şi posibilii clienţii recunosc că târgul se desfăşoară sub sloganul „suntem mai săraci ca niciodată”. Orădenii nu se înghesuie să cumpere nici măcar un cadou personalizat, mult mai original şi conceput manual. „Toţi se orientează să cumpere ce e mai important, în mare parte mâncare. Noi facem felicitări şi calendare de sărbători personalizate cu poze, dar vânzările sunt slabe”, a spus Paul Borza, fotograf.


Producătorii au sesizat că nici copii nu mai au acelaşi apetit când vine vorba de cadouri. „O să îi cumpăr fiului meu o jucărie, dar nu foarte scumpă, mai ales că nu şi-a exprimat o dorinţă anume”, a măturisit Mădălina Nica.


Nici obiectele făcute manual nu au trecere la orădenii cu portofelul gol. Aliona Orban realizează rame pentru fotografie din carton, hârtie şi burete, dar nu reuşeşte să le vândă.


Clienţii sunt reticenţi când vine vorba de un cadou personalizat.
Aliona Orban, artist

Aliona Orban


Orădenii preferă să facă acasă prăjituri, decât să cumpere.
Erika Boroş, vânzătoare

Erika Boroş
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite