PORTRET / Orădeanul Sebastian Moş este singurul antrenor de kettlebell din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul este, la prima vedere, un tânăr obişnuit. De-a lungul vieţii a practicat aproape toate sporturile, de la şah la body-building.Cu toate că este calm şi calculat în ceea ce spune, Sebastian Moş are o fire căreia cu greu i se poate face faţă, datorită energiei debordante de care dă dovadă.

Chiar şi atunci când stă pe scaun, parcă simte nevoia să facă ceva şi nu îşi găseşte locul. Recunoaşte că de mic a avut parte de o energie debordantă, dându-le mari bătăi de cap părinţilor. „Sunt singur la părinţi, dar am fost un copil cu foarte multă energie aşa că părinţii mei au avut destul de lucru cu mine”, spune Sebastian zâmbind.

Tânărul mai spune că nu a fost pasionat de un sport de la început şi că a fost în permanentă căutare a unei provocări şi a unei ocupaţii care să îl stimuleze să se perfecţioneze. Atracţia spre sport a apărut în jurul vârstei de 16 ani şi Sebastian spune că a încercat foarte multe, de la cele mai inofensive până la cele de contact. „Am făcut o grămadă de sporturi de la tennis, judo şi şah până la body-building, pentru care mă documentam înainte citind din revistele de specialitate. Sincer mi-a plăcut şahul, dar nu am răbdare şi căutam ceva mai dinamic care să mă provoace. Pot spune că sunt dependent de acţiune”, spune Sebastian.

Acesta adaugă că nu se mulţumeşte cu puţin şi activităţile sale trebuie să îl solicite şi să îl motiveze în acelaşi timp. În 2007, după ce deja se apucase să practice krav maga, a descoperit kettlebell, un sistem bine conturat de antrenament care ajută la creşterea controlului muscular. Sebastian spune că i-a plăcut acest nou sistem pentru că pe lângă antrenamentul fizic te ajută să controlezi mult mai bine forţa de care dispui şi îţi măreşte capacitatea de utilizare a muşchilor.

Implicare la maximum

De când a descoperit kettlebell este fixat pe perfecţionare şi pe pregătirea cât mai bună a cursanţilor săi, el devenind între timp singurul instructor de kettlebell din România. Spune că o importantă parte a vieţii sale sportive este dată de documentare şi pentru asta citeşte mult despre antrenamente, alimentaţie şi mod de viaţă.

El nu este sportiv decât în timpul liber, în rest lucrează în domeniul trasporturilor şi logisticii, dar are o pasiune şi pentru muzica electronică pe care o mixează şi este DJ-ul la petrecerile prietenilor. „Îmi plac mult oamenii şi sunt de principiul că ei trebuiesc înţeleşi şi nu judecaţi. O relaţie nu se împacă deloc cu stilul meu de viaţă, dar femeia care mă va vrăji este cea care va reuşi să facă relaţia noastră să fie o provocare”, spune orădeanul.
Pe lângă sport şi muncă Sebastian organizează evenimente, este pasionat de paintball, billiard şi este membru activ al Clubului Rotaract şi JCI.

Întrebări şi răspunsuri
Ce crezi că te-ar putea provoca în continuare?
Acum vreau să mă apuc de înot şi căţărări pentru a-mi perfecţiona tehnicile elementare şi sunt lucruri pe care vreau să le învăţ. Aş mai vrea să încerc şi rafting-ul.

Ce ai schimba la stilul tău de a fi?
Sincer nimic. Mie mi se pare tot ce fac fenomenal şi singurele schimbări care le-aş face ar fi doar pentru a mă perfecţiona.

Ce-i place
Sebastian spune că îi plac la nebunie fructele, îi place să conducă, adoră muzica electronică şi cititul.

Ce nu-i place
Spune că nu îi place fotbalul din cauza modului în care este privit în România şi din cauza fanatismului exagerat al fanilor.

Profil
Născut. 22.02.1984, Oradea.
Familie. Necăsătorit.
Studii. Facultatea de Ştiinţe economice-marketing, actualmente masterand.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite