Posibil focar de scarlatină, la şcoala din comuna bihoreană Lăzăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii elevilor de la Şcoala cu clasele I – VIII din comuna Lăzăreni au noi motive să fie îngrijoraţi pentru sănătatea copiilor lor, după ce săptămâna trecută au cerut schimbarea directoarei şcolii, printre altele din cauza toaletelor neigienice şi a lipsei apei potabile.

„Avem focar de scarlatină în şcoală şi în grădiniţă. Un copil a fost dus cu salvarea la spital, în această dimineaţă”, a spus Florina Biţiş, mama Aliseei Paul, elevă în clasa întâi la şcoala din Lăzăreni. Aceasta este îngrijorată pentru sănătatea fiicei sale şi dă vina pe conducerea şcolii.


Rodica Pojoga, directoarea şcolii din Lăzăreni, a declarat astăzi că nu se poate vorbi încă de scarlatină. „Luni, la orele 11.00, a venit un elev cu febră, care a fost consultat şi trimis la contagioase. Am luat toate măsurile care se impun, astfel încât astăzi au fost verificaţi toţii copiii care au intrat în şcoală. Un alt copil, care avea febră, a fost dus la spital pentru analize. Nu avem încă un diagnostic”, a spus Pojoga.


Scandalul de la şcoala din Lăzăreni a izbucnit săptămâna trecută, când un grup de părinţi a depus o plângere la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, solicitând schimbarea directoarei. Unul dintre motive a fost faptul că microbuzul şcolii nu transportă elevii din localitate, chiar dacă aceştia locuiesc la distanţe de peste 3 kilometri de şcoală.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite