Studenţii din Oradea îşi apără drepturile și vor să contribuie la legiferarea drepturilor lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de iniţiativă  strânge propuneri pentru Codul Naţional al Drepturilor şi Obligaţiilor Studenţilor. Zeci de tineri au trimis mailuri în care cer mai multe burse, subvenţii la cantine şi majoritate în comisiile decizionale ale Universităţii.

Pentru că la nivel naţional se va legifera Codul Drepturilor şi Obligaţiilor Studenţilor,  grupul de iniţiativă Oradea Universitară i-a provocat pe tinerii orădeni să trimită mailuri cu propuneri care să le schimbe în bine studenţia.  „Trimitem propunerile sun forma unui document către Federaţiile Naţionale Studenţeşti”, spune preşedintele grupului, Adrian Dume.

Vor putere de decizie

Zeci de studenţi şi-au trimis propunerile până în prezent. Ei cred că ar trebui să aibă un cuvânt important de spus în deciziile Universităţii. „Este important să fim consultaţi când se decid criterii de acordare a bursei, sau când se alocă locurile din căminl”, spune preşedintele studenţilor, Răducu Şerbănescu. „Mulţi dintre noi lucrează pentru a se întreţine în facultate şi ar fi bine să facem orarul împreună cu profesorii”, spune Ana Ionescu, studentă în anul I la Chimie.

Burse şi subvenţii

Tinerii ridică şi problema burselor sau cantinei. „Ne dorim mai multe burse şi mai mari, cele sociale sunt de doar 200 de lei pe lună. Avem nevoie de subvenţii pentru mâncare, pentru că preţul unui meniu la cantină este de 11 lei, aproape la fel ca la restaurant”, spune şi Lucian Simon, student al Facultăţii de Muzică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite