Prefectul acuză ilegalităţi în pieţele orădene, după ce chioșcarii s-au plâns de creșterea chiriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilă Ghilea nu e de acord cu majorarea chiriilor în pieţe
Gavrilă Ghilea nu e de acord cu majorarea chiriilor în pieţe

Prefectul Gavrilă Ghilea a declarat că nu este de acord cu decizia Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubrizare (RAPAS) de a majora chiriile chioşcurilor din pieţe.

Ghilea susţine că opt firme au făcut o adresă prefecturii prin care se plâng că preţul de chirie s-a dublat anul acesta. Astfel, de la 45 de lei pe metru pătrat cât plăteau până în prezent, chiriaşii vor fi nevoiţi să achite 90 de lei pe metrul pătrat. Prefectul spune că a trimis o adresă Regiei prin care care cere ca majorarea să nu fie pusă în aplicare. „RAPAS nu avea dreptul să majoreze preţurile. Acest lucru intră în competenţa Consiliului Local, singurul  care poate decide dacă este necesară o scumpire”, a spus Ghilea.

Prefectul a cerut municipalităţii un răspuns pe această temă. De cealaltă parte a baricadei, însă, răspunsul primăriei contrazice afirmaţiile prefectului. „Prin Hotărârea de Consiliu Local 876 din 2006, serviciile publice de administrare şi exploatare a pieţelor agroalimentare au fost delegate către RAPAS”, a explicat purtătorul de cuvânt Carmen Cherteş. RAPAS are girul Consiliului Local pentru stabilirea tarifelor.  În plus, reprezentanţii RAPAS susţin că majorările sunt necesare în condiţiile în care preţurile nu au mai fost modificate de cinci ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite