TokesLaszlo, vicepreședintele Parlamentului European, maghiar şi în acte de Ziua Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului European a sărbătorit astăzi, pentru prima dată, Ziua Maghiarilor de pretutideni, în calitate de cetăţean maghiar şi în buletin. Europarlamentarul Laszlo Tokes a primit ieri cetăţenia maghiară, fiind printre primii români cu cetăţenie de la statul vecin.


Laszlo Tokes a declarat că Ziua Maghiarilor de anul acesta are pentru el o semnificaţie dublă, pentru că e prima dată când sărbătoreşte ca cetăţean maghiar în acte. Europarlamentarul român a depus ieri jurământul pentru a deveni cetăţean maghiar, după ce a intonat imnului Ungariei şi a recitat poezia „Szozat“ („Cuvântare“) a poetului Petofi Sandor. Astăzi, vicepreşedintele Parlamentului European a plecat spre Miercurea Ciuc, pentru manifestările organizate acolo. „Maghiarii de pretutindeni pot spune, în sfârşit, că s-au unit cu cei din Ungaria”, a spus Tokes cu referire la cetăţenia maghiară primită de ungurii din România.


El spune că este mulţumit că, după aproape 91 de ani de la Tratatul de la Trianon, guvernul ungar a decis ca, prin acordarea cetăţeniei ungare tuturor maghiarilor care locuiesc în afara graniţelor Ungariei, să unească şi legal din punct de vedere juridic, maghiarii de pretutindeni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite