PORTRET / Olimpia Popoviciu este „Omul din interior” pentru mass-media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PR-ul Universităţii Oradea, fostă jurnalistă TV, crede că, privit din interiorul instituţiei, purtătorul de cuvânt este un reporter. De mai bine de doi ani, Olimpia Popoviciu se ocupă de imaginea Universităţii din Oradea.

 A preluat funcţia de purtător de cuvânt într-un moment dificil prin care trecea instituţia academică orădeană, însă şi-a propus să facă tot ce i-a stat în putinţă să depăşească acest moment şi să promoveze o imagine nouă, mai proaspătă a Universităţii. A ajutat-o şi experienţa pe care a dobândit-o în timpul în care a lucrat ca jurnalist.
„Am început în presa scrisă în anul 2000, iar din 2001 mi-am continuat activitatea în jurnalismul de televiziune. Oportunitatea de a lucra cu oamenii, de a fi mereu în prima linie în obţinerea de informaţii, prilejul de a oferi publicului ştiri şi noutăţi sunt privilegii pe care nu poţi să nu le abordezi cu multă seriozitate, pasiune şi responsabilitate. După şapte ani de presă mi-am spus: «E cazul să încerci şi altceva!» În noiembrie 2007, mi s-a ivit ocazia de a coordona activitatea de relaţii cu presa din cadrul Universităţii din Oradea, o provocare pe care, azi, nu o regret”, spune Olimpia Popoviciu.
Purtătorul de cuvânt al Universităţii crede că în orice domeniu de activitate nevoia de a dovedi profesionalismul devine obligatorie. „După părerea mea, ca să te remarci, este nevoie cinci lucruri esenţiale: şansă, cunoştinţe teoretice şi abilităţi practice, dăruire, seriozitate şi responsabilitate. Cât despre sacrificii, lucrurile şi rezultatele valoroase se obţin în timp cu trudă”, recunoaşte Olimpia Popoviciu.

Viaţa şi cariera, un cocktail

Olimpia s-a întors în timp amintindu-şi că în copilărie era pasionată de dans. „În şcoala primară am făcut parte din formaţia de dans a şcolii şi participam la diverse competiţii. Îmi amintesc că eram nemulţumită de ce într-un orăşel ca şi Carei nimeni nu face cursuri de dans pentru copii. Să fac naveta la Satu Mare, în `85, era destul de dificil. După ce am ajuns la Oradea, m-am înscris la un curs de dans de societate, dar nu mai puteam recupera anii pierduţi”, a spus tânăra.

Olimpia se consideră un om împlinit. „Pot să mă bucur de un parcurs profesional ascendent. Zilnic trăiesc momente, emoţii care îmi marchează existenţa. Viaţa şi cariera sunt un cocteil uneori cu gust extrem de plăcut, revigorant, iar alteori amar. Viaţa îşi urmează cursul, iar eu trebuie să privesc înainte. Aş vrea însă să am şi mai mult timp să pot citi cât multe lucruri despre domeniul de activitate în care profesez şi să descopăr noutăţile despre lumea în care trăim”, spune Olimpia Popoviciu.

Întrebări şi răspunsuri
Ce înseamnă să fii purtător de cuvânt al unei instituţii precum Universitatea?
Universitatea este un loc extraordinar pentru o persoană care doreşte să îşi dezvolte şi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare. De la promovarea activităţilor organizate de instituţie şi până la primirea de delegaţii oficiale şi diplomatice, ai ocazia să înveţi şi să aplici regulile de conduită, etichetă şi protocol. 

Pregătirea pe care o ai te-a ajutat să dezvolţi o comunicare mai bună cu mass-media?
Privit din interiorul instituţiei, purtătorul de cuvânt este tot un reporter, deoarece are datoria de a găsi, de a identifica şi promova toate acele evenimente care fac obiectul unei ştiri de presă.

Ce-i place
„Sunt bucuroasă de viaţa pe care o am, cu suişurile şi coborâşurile ei, cu succesele şi chiar insuccesele, aprecierile şi dezamăgirile cotidiene, şi în acelaşi timp sunt de părere că fericirea ne-o clădim singuri. Pentru mine sunt o delectare plimbările şi jocurile împreună cu fetiţa mea”.

Ce nu-i place
Oricât de mult aş încerca, nu pot să înţeleg lipsa de punctualitate. Dezaprob total modul în care unii înţeleg să îşi respecte promisiunile. Nu îmi plac acele persoane care îşi programează întâlniri sau evenimente la anumite ore pe care ulterior, nu le mai respectă”.

Profil
Născută.  1 octombrie 1976, Carei, judeţul Satu Mare
Educaţie. Colegiul de Administraţie Publică şi secretariat, Universitatea din Oradea şi Facultatea de Ştiinţe Juridice, Timişoara
Familie. Căsătorită, o fetiţă de 5 ani

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite