Nicolae Oros, suspect în uciderea taximetristului Bajkan Peter, a vrut să îşi ia zilele, în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect în uciderea taximetristului Bajkan Peter a avut gânduri sinucigaşe. Au trecut aproape trei săptămâni de la punerea sa în libertate, dar Nicolae Oros nu şi-a revenit din şocul psihic suferit în detenţie.

Atmosfera este tensionată în familia Oros după ce procurorii bihoreni au anunţat că au făcut apel la sentinţa dată de Tribunalul Bihor prin care Nicolae Oros a fost achitat. „Noi ştim că este nevinovat, dar el este cu psihicul la pământ, cu toate că fizic şi-a mai revenit. Ştiu că a fost disperat şi a avut gânduri de a se sinucide din cauza detenţiei”, a spus Mihai Oros, fratele lui Iepurilă. Familia tânărului acuzat că în noaptea de 11 spre 12 februarie l-a ucis pe taximetristul Bajkan Peter şi l-a abandonat într-un şanţ în apropierea comunei Sântandrei îşi doreşte ca adevărul să iasă la iveală.

„Nu acuzăm pe nimeni, dar dacă se vor face abuzuri vom arata direct spre cel care e vinovat şi vom aduce şi dovezi”, spune Mihai Oros. „Clientul meu este nevinovat şi vom încerca să dovedim asta”, anunţă Răzvan Doseanu, avocatul lui Iepurilă. Pe 1 aprilie, data la care Oros a fost achitat, procurorii au formulat apel. „A doua zi, apelul s-a înregistrat, însă nu se poate judeca până magistratul nu îşi motivează sentinţa”, a declarat Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Suspect de serviciu

Potrivit legii, magistratul are la dispoziţie 20 de zile pentru a-şi motiva hotărârea. „Judecătorul Denisa Vidican nu a motivat încă sentinţa, dar depăşirea termenului nu atrage nulitatea acesteia”, a explicat Cristian Monenci purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor. Procurorii bihoreni urmează să motiveze decizia apelului, iar apoi dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite