Noi martori audiaţi în cazul Marcelei Gruie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul morţii Marcelei Gruie, decedată la 29 de ani în urma unei cezariene la Spitalul din Beiuş, a ajuns astăzi la un nou termen.

„Astăzi a fost audiat medicul anestezist Octavian Teodorescu, de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Oradea”, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Dorel Gruie, soţul femeii moarte în spital. Medicului i s-a cerut părerea cu privire la modul în care i-a fost făcută anestezia Marcelei Gruie. Rapoartele întocmite în urma morţii tinerei arată unele deficienţe în modul în care a fost tratată.

Lipsă de profesionalism

„Faptul că pacienta i-a fost prezentată medicului anestezist numai în dimineaţa operaţiei, fără a fi investigată măcar sumar (EKG şi Rx pulmonar), deşi se afla în spital de peste zece zile, denotă nu numai superficialitate din partea echipei obstetricale, dar şi necunoaşterea cazului. Medicul ATI a consultat-o dar, după consemnările din Foaia de Observaţie, nu cu profesionalismul necesar”, se arată în raportul întocmit de Comisia Superioară de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor.

„Asupra realizării tehnice şi a supravegherii/monitorizării avem, însă, unele reţineri. Acestea sunt legate de conseamnarea în Foaia de Observaţie de anestezie a unei doze de kalypsol (ketamină) în preanestezie, ceea ce îmi sugerează insuficienţa instalării rahianesteziei sau mai rău, a eşecului tehnic. În ambele cazuri, faptul că actul operator nu a fost oprit şi nu au fost luate măsurile care se impuneau (mai ales că o martoră a afirmat că pacienta a zis că o doare), creează imaginea unei echipe anestezico-chirurgicale cel
puţin prea grăbite, ca să nu spunem iresponsabile”, mai consemnează raportul.

Anestezistul Vladimir Topală şi medicul ginecolog Radu Scridon, acuzaţi de Dorel Gruie de malpraxis, îşi susţin nevinovăţia în instanţă. Judecătoria Beiuş l-a achitat pe ginecolog, în timp de anestezistul a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite