Un copil în vârstă de cinci ani a ajuns motiv de dispută pentru părinţii lui, după divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul de cinci ani al unei familii destrămate este supus la un calvar, din cauză că mama şi tatăl său nu se înţeleg. Tatăl copilului susţine că fosta soţie nu-i permite să-l vadă, în ciuda sentinţei judecătoreşti, şi că vizitele au devenit un coşmar.

Tatăl micuţului, Leonard Antschel, din Bucureşti, o acuză pe fosta lui soţie, Iulia Zsupun-Capota, că abuzează copilul emoţional şi lui îi interzice vizitele. Mai mult, bărbatul arată cu degetul şi către Protecţia Copilului, acuzând instituţia că trece cu vederea abuzurile mamei.


Povestea de coşmar a început în 2006, când cei doi soţi au decis să divorţeze, la scurt timp de la căsătorie şi pe când copilul lor avea doar un an. Leonard Antschel a rămas la Bucureşti, însă, fosta lui soţie s-a mutat la Beiuş, împreună cu cel mic, după ce s-a recăsătorit. Tatăl spune că şi-a câştigat în instanţă dreptul la vizite, însă de-a lungul celor patru ani, de la divorţ, eforturile lui de a relaţiona cu copilul sunt zădărnicite de fosta lui soţie şi că vizitele au devenit deja violente şi insuportabile, atât pentru el cât şi pentru copil.


„Fosta mea soţie nu mă primea la vizite, când a acceptat să vizitez copilul mă urmărea. La un moment dat s-a ajuns şi la violenţe”, a povestit bărbatul. El spune că acum vizitele au loc doar sub supraveghere. „La ultima vizită am avut opt martori”, a mărturisit Leonard Antschel. Bărbatul susţine că din cauza mamei, copilul a ajuns să nu-l suporte, atunci când se văd şi că este din ce în ce mai dificil să relaţioneze cu cel mic. „Eu vreau împăciure. Mă tem însă că relaţia mea cu copilul nu o să se normalizeze atât timp cât el este la mamă”, subliniază tatăl. El a spus că a încercat pe toate căile să ajungă la un compromis, a făcut inclusiv consiliere, însă nu a găsit înţelegere din partea fostei soţii.


Leonard Antschel susţine că de toată situaţia se fac vinovate şi autorităţile, în special Protecţia Copilului. „Protecţia Copilului, dar nici Poliţia şi nici Parchetul nu îşi fac datoria. Îmi este absolut imposibil să lupt de unul singur pentru un drept al copilului meu, de la peste şase sute de kilometri distanţă de acesta, doar pe calea justiţiei, împotriva fostei soţii care s-a aliat cu autorităţile locale, care la ora actuală refuză să consemneze orice comportament negativ al ei, în schimb o sprijină în demersurile de a mă denigra”, spune bărbatul.

Nu vreau să comentez nimic despre această situaţie.
Iulia Zsupun-Capota, mamă

Copilul nu este abuzat de mama lui


image

Szarka Arpad (foto), directorul executiv al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bihor susţine că nu este vorba de niciun abuz din partea mamei. „Problema este între părinţi, care nu se înţeleg. Am intervenit de mai multe ori, am încercat să-i consiliem. Copilul a fost evaluat de psihologi şi nu are niciun fel de probleme. Părinţii trebuie să ajungă la un compromis”, a declarat Szarka Arpad.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite